home design

Μεγαλόπολη: Αφήνει πίσω της το λιγνίτη και βλέπει την παραγωγή χαρτιού

Αφήνοντας πίσω την εποχή του λιγνίτη η Μεγαλόπολη κινείται στην κατεύθυνση της προσέλκυσης νέων επενδυτών. Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με επιχειρηματία που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην περιοχή και δραστηριοποιείται στην παραγωγή προϊόντων χάρτου, με διεθνή παρουσία.

Μάλιστα ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας όπου κατά την παρουσίαση των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σε αυτές, ο ιδιοκτήτης εξέφρασε την πρόθεση να επενδύσει στο λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης, κατασκευάζοντας Μονάδα Χαρτοποίησης, για την παραγωγή χάρτου, ως πρώτη ύλη, για την κάλυψη των αναγκών της εταιρείας, αλλά και για εξαγωγές. Το δε προσωπικό που πρόκειται να απασχοληθεί στη προτεινόμενη Μονάδα εκτιμάται στα 100 άτομα.

Για την πραγματοποίηση της επένδυσης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ανέφερε ότι απαιτείται κατ’ αρχήν η εξασφάλιση ενιαίας οικοπεδικής έκτασης, επιφάνειας 80-100 στρεμμάτων και η ύπαρξη βασικών υποδομών για απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ανέφερε ότι η προτεινόμενη επένδυση είναι απολύτως ενδιαφέρουσα για την περιοχή μας, οι δε προϋποθέσεις που τίθενται για την υλοποίησή της, εάν συνδυαστούν με ανάλογες επενδυτικές προτάσεις που έχουν υποβληθεί, συνηγορούν στην ανάγκη για την άμεση δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου έκτασης αρκετών εκατοντάδων στρεμμάτων, και προς τούτο η Δημοτική Αρχή εργάζεται με όλους τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλισή της.

Με το πέρας της συνάντησης, συμφωνήθηκε η διατήρηση των επαφών της Δημοτικής Αρχής με τη Διοίκηση της Εταιρείας, προκειμένου η προτεινόμενη επένδυση να έχει επιτυχή έκβαση, προς όφελος αμφότερων των μερών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version