home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αργολίδα: Κρίσιμη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού μετά το σκληρό lockdown

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Πελοποννήσου Βασίλης Χατζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Ι. Μαντζούνης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, υπήρξε σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αργολίδα και επισημάνθηκαν ιδιαίτερες διευκρινήσεις γύρω από τη νέα ΚΥΑ.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών με την κοινή υπουργική απόφαση λόγω της πολυεστιακής εμφάνισης κρουσμάτων σε διάφορες περιοχές του Νομού παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στην Αργολίδα.

Γιάννης Μαλτέζος σύσκεψη για κορωνοϊό και lockdown στην Αργολίδα

 

Όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, «το ολικό lockdown ενέχει οπωσδήποτε προληπτικό χαρακτήρα και χρειάζεται από όλους μας σύνεση και ατομική ευθύνη για να επανέλθουμε στην καλή εικόνα που διατηρούσε ο Νομός, ώστε να μπορούμε να ευελπιστούμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων. Η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί αύριο 15/1/2021 προκειμένου να εξεταστούν νέα δεδομένα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλτέζος:

«Έλαβα την επιβεβαίωση από τον Περιφερειάρχη ότι θα εξασφαλιστούν τις επόμενες ημέρες πολύ περισσότερα rapid tests προκειμένου να ελεγχθεί ακόμα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αργολίδας.

Επικοινώνησα επίσης σήμερα με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων  μαζί με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας προκειμένου να γνωστοποιήσουμε στην Υπουργό την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μας μονάδες. 

Γιάννης Μαλτέζος σύσκεψη

 

Βρέθηκα δίπλα στην ΚΟΜΥ Αργολίδας στην περιοχή του Άργους όπου γίνονται προσπάθειες για λήψη όσο το δυνατόν περισσότερων δειγμάτων για τον κορωνοιό. Το πλέον ευχάριστο νέο της ημέρας είναι ότι σε 400 περίπου τεστ δεν βρέθηκε ούτε ένα θετικό! 

Σήμερα στις 18:50 μμ στο κανάλι OPEN TV θα μιλήσω για τη νέα αυτή εξέλιξη. 

Όλοι αποζητάμε την ανθρώπινη επικοινωνία, χρειάζεται όμως σωφροσύνη. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους υγειονομικούς μας γι΄αυτό θέλω όλοι να έχουμε κουράγιο, αντοχή και υπομονή και πιστεύω ειλικρινά ότι όλα θα πάνε καλά».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button