home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μάθημα σε 15 τετραγωνικά με «Λέανδρο» και κορωνοϊό να παραμονεύουν

Κλείνουν το δημοτικό σχολείο της Δήμαινας;

Μπορεί η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία να είναι γεγονός από την Δευτέρα, ωστόσο δεν λείπουν εκείνα τα περιστατικά που προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση. Στο χωριό Άγιος Ανδριανός του Δήμου Ναυπλιέων οι μικροί μαθητές του δημοτικού είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα σε μία αίθουσα μόλις 15 τ.μ. Γι’ αυτό το λόγο οι δάσκαλοι, πρώτη μέρα της επιστροφής στο σχολείο, αποφάσισαν να βγάλουν τα θρανία στο προαύλιο για να κάνουν μάθημα, εκμεταλλευόμενοι τον ασυνήθιστα καλό καιρό για την εποχή.

Τα παιδιά του συγκεκριμένου τμήματος είναι 15, ενώ αθροιστικά μαζί με τη δασκάλα είναι 16 άτομα. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν για να μην υπάρξει συνωστισμός να κάνουν μάθημα έξω, όχι όμως για πολύ ακόμα, διότι η καλοκαιρία δεν προβλέπεται να συνεχιστεί. Ο “Λέανδρος” έρχεται απειλητικός και δεν θα επιτρέψει τις ίδιες πατέντες.

Ο πρόεδρος συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας, Α. Ντέμος, τόνισε σε παρέμβασή του ότι πρόκειται για χρόνιες ελλείψεις για τις οποίες δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη, παρά τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες.

ΚΚΕ Αργολίδας: Προκλητικοί οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης

Το ΚΚΕ Αργολίδας σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει τα εξής:

O ισχυρισμός της κυβέρνησης “ότι το ασφαλές άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων μπορεί να εξασφαλιστεί με το διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου– εξόδου και τα ανοιχτά παράθυρα” είναι τουλάχιστον προκλητικός!

Και αποδεικνύεται σήμερα, καθώς σε δημοτικό σχολείο του δήμου Ναυπλίου, στο χωριό Άγιος Αδριανός, τα παιδιά έκαναν μάθημα στο προαύλιο χώρο του σχολείου για αποφυγή συγχρωτισμού, καθώς η αίθουσα που έπρεπε να κάνουν μάθημα είναι μόλις 15τ.μ! για 16 παιδιά μαζί με τη δασκάλα.
Παρόλο που κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι είχαν το χρόνο για να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, όπως είναι η μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τάξη, οι προσλήψεις εκπαιδευτικών, τα δωρεάν τεστ για όλους, δεν έχουν κάνει τίποτα. 
Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης μεγαλώνουν όσο επιμένει και  δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη ασφαλή λειτουργία των σχολείων. 
Καλούμε τη κυβέρνηση έστω και τώρα, να πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία τόσο των μαθητών και των οικογενειών τους όσο και των εκπαιδευτικών, με περισσότερους εκπαιδευτικούς, περισσότερες αίθουσες και τεστ παντού, με περισσότερες καθαρίστριες με επάρκεια για όλα τα σχολεία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis