home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑθλητισμόςΑρχείο

Κολυμβητήριο Ναυπλίου: Οικονομία με κουβέρτα για το χειμώνα

Θερμομονωτική κουβέρτα πρόκειται να αποκτήσει το κολυμβητήριο Ναυπλίου για να μην παγώνει το νερό το χειμώνα και να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας.

Η απόκτηση της «κουβέρτας» έρχεται στο Ναύπλιο, με προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του ΔΟΠΠΑΤ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου και μαζί με τους απαραίτητους μηχανισμούς περιτύλιξης θα κοστίσει 80.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί το Δεκέμβρη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την προμήθεια θερμομονωτικού καλύμματος για την κολυμβητική δεξαμενή του δημοτικού κολυμβητηρίου Ναυπλίου και μηχανισμών περιτύλιξης.

Η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζου στο Ναύπλιο, παρουσία του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και της Προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού – Τουρισμού (ΔΟΠΠΑΤ) του Δήμου Ναυπλιέων Μαρίας Ράλλη.

Διαβάστε ακόμα

Παραβρέθηκαν ακόμα ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης και ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Να σημειωθεί ότι όπως είχε ανακοινωθεί το 2015 είχε τότε εγκριθεί πρόταση, συνολικού προϋπολογισμού 876.000€, για πρότυπες επιδεικτικές εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, κα., που εξοικονομούν σημαντικά ποσά.
Όμως δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με εκείνη την πρόταση.

Με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την περιφέρεια η πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη δήλωσε μεταξύ άλλων:
“Η εξέλιξη αυτή, η οποία θα αναβαθμίσει ενεργειακά το Κολυμβητήριο, ανοίγει πλέον τον δρόμο για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου περισσότερους μήνες το χρόνο καθώς και για την φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button