home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Αντέχουν τα νοσοκομεία στην Αργολίδα παρά την εκτόξευση των κρουσμάτων

Αυξήθηκαν κατακόρυφα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αργολίδα, σκορπώντας ανησυχία στο νομό, καθώς οι 26 νέες μολύνσεις είναι η τέταρτη χειρότερη επίδοση στην Ελλάδα, μετά από την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.

Στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας Πελοποννήσου νοσηλεύονται συνολικά 41 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 7, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 9, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 14. Αρχικά πήγε να δημιουργηθεί αναστάτωση από ένα λάθος νούμερο που αφορούσε το Άργος, όμως γρήγορα διορθώθηκε, καθώς η αλήθεια είναι πως παρά την εκτόξευση των κρουσμάτων στο νομό, τα νοσοκομεία της Αργολίδας αντέχουν, πιεζόμενα περισσότερο, αλλά όχι σε βαθμό που να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Αναμένεται αύξηση κρουσμάτων

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου -ώς τις 3 το μεσημέρι-, ήταν 41, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 2.541.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Αργολίδα 26, στην Αρκαδία 4, στην Κορινθία 7, στην Λακωνία 1 και στην Μεσσηνία 3.

Την ίδια στιγμή περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων της covid-19 καταγράφεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως γνωστοποιήθηκε σε τηλεδιάσκεψη την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Πέμπτη 7 Ιανουαρίου.

Στην τηλεσύσκεψη, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η παρατηρούμενη αύξηση περιστατικών θα συνεχιστεί -και ενδεχομένως γίνει ακόμα μεγαλύτερη- το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ολες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς μεγαλώνει ο αριθμός των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Πώς πάει ο εμβολιασμός των Υγειονομικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη ο εμβολιασμός κατά της covid-19 στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κορίνθου, ενώ αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ξεκινά η σχετική διαδικασία και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα συνεχιστεί με τους ιδιώτες γιατρούς

Αυτό γνωστοποιεί ο εντεταλμένος για την Υγεία περιφερειακός σύμβουλος γιατρός Αγγελος Χρονάς με ανακοίνωσή του, στην οποία ενημερώνει ότι σε πανελλαδικό πλαίσιο ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει για τους υγειονομικούς και τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και με βάση τον προγραμματισμό αναμένεται μέχρι τέλος του Ιανουαρίου να έχουν εμβολιαστεί 220.000, ενώ θα έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 85 ετών.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού θα ανοίξει την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν σχετική αίτηση. Ο εμβολιασμός είναι δωρεάν και συστήνεται να γίνει από όλους, ώστε να αποκτηθεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, πολύ πιο σύντομα

Σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου θα λειτουργήσουν αρκετά εμβολιαστικά κέντρα, για την άριστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

“Ως Περιφερειακή Αρχή, όπως άλλωστε έχει δηλωθεί και δια στόματος του περιφερειάρχη μας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος, όταν έρθει η σειρά του να εμβολιαστεί, θα το πράξει, δίνοντας το καλό παράδειγμα, θα είμαστε αρωγοί σε ό,τι μας ζητηθεί και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε θα το πράξουμε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αγγ. Χρονάς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button