home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καιρός: Εκτίναξη του θερμομέτρου σε ιστορικά υψηλά την Κυριακή!

Καιρός Ιανουάριος 2021

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως όλα δείχνουν, καθώς οι μετεωρολόγοι αναμένουν εκτίναξη του θερμομέτρου προς ιστορικά υψηλά για την εποχή, κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου η θερμοκρασία θα σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο για την εποχή στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και κυρίως της νότιας Ελλάδας, ενώ την Κυριακή στην βόρεια Κρήτη ο νοτιάς, εκτός από το να μεταφέρει και κάποια σκόνη, δεν αποκλείεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο και στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή το meteo.gr στις προγνώσεις του δίνει εξωφρενικά νούμερα για το Άργος, με το θερμόμετρο να φτάνει στους 25 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή και στους 23 τη Δευτέρα! 

Άργος Καιρός

Από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης που κάνει λόγο για «καλοκαίρι» μέσα στο χειμώνα, σημειώνει ότι η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 25 βαθμούς κελσίου σε κάποια γεωγραφικά διαμερίσματα.

Πρωταθλήτρια σε αυτή την κούρσα ανόδου του υδραργύρου όπως όλα δείχνουν θα είναι η Κρήτη όπου εξαιτίας και του νοτιά που θα λειτουργεί σαν καταβάτης ο υδράργυρος θα φλερτάρει με τους 30 βαθμούς Κελσίου με τα προγνωστικά να δίνουν σαν πρώτη προσέγγιση 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια στιγμή στη βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 12 με 14 βαθμούς κελσίου ενώ στα βορειοδυτικά τμήματα ίσως βρεθούμε και κάτω από τους 12 με βροχές και χιόνια στα βουνά.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis