home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πανελλαδικές: To lockdown φέρνει μείωση της ύλης

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Πανελλαδικές: To lockdown φέρνει μείωση της ύλης
1ο Λύκειο Άργους

Αλλιώς τα λογάριαζε η κυβέρνηση κι αλλιώς της ήρθαν στην Παιδεία. Ο πρωθυπουργός με προσωπική απόφασή του, αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας σκληρό Lockdown για την τρέχουσα εβδομάδα, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου, ωστόσο η επιτροπή λοιμωξιολόγων είχε άλλα στο νου της. 

Η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής για άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας μόνον,  επιβεβαιώθηκε μετά από λίγο από το Υπουργείο Παιδείας και έτσι τη Δευτέρα 11/01 θα ανοίξουν μόνο Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. 

Δεδομένου όμως, ότι ο χρόνος κυλάει αμείλικτος για τα παιδιά της Γ΄ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές, το υπουργείο προέβη σε μια ακόμη δήλωση, ότι θα μειωθεί και φέτος η εξεταζόμενη ύλη, με τις ανακοινώσεις να μετατίθονται για τις προσεχείς ημέρες. 

Η μείωση της ύλης αναμένεται να είναι αναλογική σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης.

«Αργία» για τους μικρούς μαθητές η 8η Ιανουαρίου

Εν τω μεταξύ η τηλε-εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα λειτουργήσει στις 8 Ιανουαρίου και έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους κατευθείαν δια ζώσης για τη νέα χρονιά, από τις 11 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία θα αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021.

Στις 8 Ιανουαρίου μαθήματα εξ αποστάσεως στη δευτεροβάθμια

Τα γυμνάσια και τα λύκεια θα συνεχίσουν μέχρι νεοτέρας τα εξ αποστάσεως μαθήματα, αρχής γενομένης την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα βρεθεί στο επίκεντρο νέας τηλεδιάσκεψης της επιτροπής των ειδικών, οι οποίοι θα κληθούν από την ερχόμενη εβδομάδα να επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα έχουν προκύψει μέχρι τότε.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis