home design 800x400
home design 1170Χ320

Κόντρα για τα Φώτα: Έτοιμοι για όλα οι Ιεράρχες

Ιερώνυμος

Από την πρώτη στιγμή που η κυβερνητική απόφαση για τις κλειστές Εκκλησίες τα Φώτα, δημιούργησαν την κόντρα με την κυβέρνηση, υπήρξαν διαρροές από το Μαξίμου, ότι σήμερα 5 Ιανουαρίου, κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, θα υπάρξει τετ α τετ Μητσοτακη-Ιερώνυμου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Ωστόσο, η ένταση πολλαπλασιάστηκε όταν ανακοινώθηκε ότι ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή!  

Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν επρόκειτο να παραστεί «καθώς θεσμικά παρευρίσκεται στην ορκωμοσία του πρωθυπουργού». Παρόλα αυτά πριν από λίγη ώρα, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας αποκάλυψε ότι τελικά ο Ιερώνυμος θα είναι παρών!

Όπως και να έχει πάντως, τα πνεύματα είναι οξυμένα και η δήλωση του παραπάνω Ιεράρχη, ως εκπροσώπου τύπου της ΔΙΣ ότι «η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της αυριανής ημέρας του εορτασμού των Φώτων.

Μάλιστα με φόντο την τροχιά σύγκρουσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας η Εκκλησία της Ελλάδος προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με τις 82 Μητροπόλεις, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει αύριο τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 

Εκκλησιαστικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μία κίνηση του Αρχιεπισκόπου που έχει συσπειρώσει γύρω του όλη την Εκκλησία λίγες εβδομάδες μετά την περιπέτεια της υγείας του στέλνοντας το μήνυμα «ως εδώ», τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν!

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis