home design 800x400
home design 1170Χ320

Μπήκε σε σπίτι ο Γιώργος: Το καλύτερο Πρωτοχρονιάτικο δώρο για τον άστεγο της Αρβανιτιάς

Άστεγος Αρβανιτιά Ναύπλιο

Ζούσε μέσα σε μία παλιά ανδρική τουαλέτα στο εγκαταλειμμένο κτήριο της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, ανάμεσα σε σορούς από σκουπίδια και ανθρώπινα κόπρανα, χρησιμοποιώντας σαν «Πι» ένα καροτσάκι για ψώνια.

Ο Γιώργος μας είχε μιλήσει στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη μέσα από τα χαλάσματα στο κουφάρι της Αρβανιτιάς και δήλωνε απαισιόδοξος για το μέλλον του.

Η συνεννόηση μαζί του δύσκολη. Τελικά όμως η κινητοποίηση του κόσμου μετά από το ρεπορτάζ του anagnostis.org που αποκάλυψε τις τραγικές συνθήκες κάτω υπό τις οποίες ζούσε ο άνθρωπος αυτός, έφερε αποτέλεσμα.

Αφού χρειάστηκε πρώτα να ξεπεραστούν αρκετά γραφειοκρατικά εμπόδια, τελικά ο άστεγος της Αρβανιτιάς πήρε το πιο ανέλπιστο γι’ αυτόν Πρωτοχρονιάτικο δώρο, χάρη στην ευαισθησία των συμπολιτών του.

Το πρόβλημα στέγασης και σίτισης που αντιμετώπιζε ο Γιώργος λύθηκε μετά από παρέμβαση απλών πολιτών που απευθύνθηκαν στο Δήμο Ναυπλιέων, ο οποίος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου που στεγάζει το Γηροκομείο Ναυπλίου, υπερπήδησε τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να μπει σε ένα σπίτι, να είναι ασφαλής και να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς, όσο αυτό είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Το μαρτύριό του έλαβε τέλος και πλέον θα μπορεί να βγάλει τον υπόλοιπο χειμώνα σε ένα ζεστό και καθαρό μέρος, χωρίς να κινδυνεύει να «φύγει» αβοήθητος από μολυσματικές ασθένειες και ασιτία.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis