home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Από την Αθήνα στην Ιθάκη μέσω Ναυπλίου

Πώς να επισκεφθείτε τους πιο ιστορικούς τόπους της Αρχαίας Ελλάδας; Η ηλεκτρονική έκδοση των New York Times προτείνει ένα ταξίδι από την Αθήνα στην Ιθάκη μέσω Ναυπλίου. Η για να το πούμε αλλιώς προτείνει δύο Ελληνικές πόλεις ως ιδανικό ορμητήριο για την επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων, με κατάληξη την πατρίδα του Οδυσσέα.

«Περίπου 80 μίλια δυτικά της Αθήνας, στην καρδιά της Πελοποννήσου, το Ναύπλιο είναι η αρχέτυπη ελληνική παραθαλάσσια πόλη: ένας ποταμός από πλακόστρωτα δρομάκια, οθωμανικές βρύσες βυζαντινής εποχής και νεοκλασικά βενετσιάνικα αρχοντικά, που οδηγούν σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι», αναφέρει στο άρθρο της η διάσημη Αμερικανική εφημερίδα.

«Πρεσβεύοντας την πόλη, το φρούριο Παλαμήδι είναι μια ακρόπολη του 18ου αιώνα χτισμένη πάνω σε μια βραχώδη προεξοχή, που είναι προσβάσιμη από μια μια πέτρινη σκάλα σχεδόν 1.000 σκαλοπατιών. Αλλά η πόλη αποτελεί επίσης την ιδανική βάση για να επισκεφθείτε μερικές από τις καλύτερα διατηρημένες κλασικές τοποθεσίες της Ελλάδας, από τις Μυκήνες, το μυθικό βασίλειο του Αγαμέμνονα, λιγότερο από 30 λεπτά βόρεια, στο αρχαίο θεραπευτικό κέντρο του Ασκληπιού και το θέατρο της Επιδαύρου, η ανατολή», σημειώνουν επίσης οι New York Times.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button