home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Απίστευτο. Λίμνη στο Αδάμι

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Απίστευτο. Λίμνη στο Αδάμι
λίμνη Αδαμίου

Λίμνες στην κορυφή του βουνού, βλάστηση και ζωή σε κακοτράχαλα μέρη που μόλις και δια βίας θα πίστευε κανείς πως φυτρώνουν τα βράχια. Κι όμως όπως διαβάσαμε στην αναφορά τοπικού μπλογκ του Αδαμίου- Επιδαύρου για όσα μπορούσε να δει κανείς σε ένα ξεροχώρι, μείναμε έκπληκτοι το πόσο πλούσια είναι η φύση της Αργολίδας, μερικά μέτρα έξω από την πόρτα μας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο μπλογκ: «Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι κρύβεται σε κοντινή απόσταση από το γραφικό χωριό “Αδάμι” στην Αργολίδα…. Ένα μαγευτικό τοπίο και μια υπέροχη λίμνη κρύβεται πάνω από το ορεινό χωριό του Αδαμίου Αργολίδας στον Δήμο Επιδαύρου.

Στο δρόμο για την λίμνη

Δύο περίπου χιλιόμετρα (2χλμ.) ανεβαίνοντας από την Νότια πλευρά μετά τα τελευταία τελευταία σπίτια, συναντούμε ένα εντυπωσιακό καταπράσινο τοπίο με φυσικές λίμνες, αποδημητικά πτηνά, λαγούς, κουνάβια, ασβούς, νυφίτσες, αλεπούδες, νυχτερίδες και σπανιότερα αγριόπαπιες και τσακάλια. Φυσικά δε λείπουν και διάφορα είδη φιδιών κυρίως τα καλοκαίρια.

Λίμνη Αδάμι

Λίμνη Αδάμι

Η λίμνη την Άνοιξη
 

Λίμνη Αδάμι

Επίσης ένα σπάνιο είδος κάμπιας Elephant Hawk Moth (deilephila elpenor) που έχει την εντυπωσιακή ικανότητα να μπορεί να μιμηθεί ένα φίδι, ζει σε αυτά τα μέρη».

 

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis