Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να επιχειρεί στη φωτιά στα Φίχτια Αργολίδας, όπου το απόγευμα της Παρασκευής 31 Ιουλίου βρίσκονταν 125 πυροσβέστες, επτά ομάδες δασοκομάντος και 22 οχήματα.
Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, από αέρος διατέθηκαν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η πυρκαγιά εξελίσσεται σε αγροτοδασική έκταση όπου υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, με τις δυνάμεις κατάσβεσης να παραμένουν σε αυξημένη κινητοποίηση.
Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χινίτσα
Καλύτερη είναι η εικόνα από τη Χινίτσα Αργολίδας, καθώς η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η φωτιά στην περιοχή βρίσκεται σε ύφεση.
Σε ύφεση βρίσκεται επίσης η πυρκαγιά στη Φλόκα Αχαΐας, ενώ έχει τεθεί υπό έλεγχο το μέτωπο στον Μάραθο Ευρυτανίας.
Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσκολεύουν τις πτήσεις
Οι θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις των εναέριων μέσων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε αρκετές περιοχές τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα αδυνατούν να πραγματοποιήσουν λήψεις νερού ή ρίψεις, εξαιτίας των έντονων αναταράξεων και των κινδύνων για την ασφάλεια των πτήσεων.
Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν συνολικά 73 μέτωπα σε όλη τη χώρα.
Για το Σάββατο 1 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο και την υπόλοιπη χώρα, με όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος να παραμένουν σε γενική επιφυλακή.









