Αργολίδα: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και NATURA την Τρίτη

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς κατατάσσει την Αργολίδα στην κατηγορία 3 για αύριο Τρίτη – απαγορεύονται διελεύσεις, επισκέψεις, κατασκηνώσεις και οποιαδήποτε δραστηριότητα σε δάση και προστατευόμενες περιοχές.
Φαρμακάς

Σε εφαρμογή απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη και με βάση τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου 2026 απαγορεύεται με κάθε τρόπο και μέσο η διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή και κατασκήνωση στις δασικές περιοχές, τα πάρκα, τα άλση και τις περιοχές NATURA της Π.Ε. Αργολίδας. Ο δείκτης κινδύνου πυρκαγιάς για την περιοχή κατατάσσεται στην κατηγορία 3, που αντιστοιχεί σε υψηλό κίνδυνο.

Τι απαγορεύεται ρητά

Η απαγόρευση καλύπτει κάθε είδους δραστηριότητα: αθλητική, ψυχαγωγική, θρησκευτική και οποιαδήποτε άλλη, εντός των προστατευόμενων και δασικών εκτάσεων της Αργολίδας, όπως αυτές οριοθετούνται στην υπ’ αριθμ. 166122/21-5-2026 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη.

Εξαιρέσεις

Ορισμένες περιοχές εξαιρούνται από την απαγόρευση, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 202014/18-6-2026 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας. Όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τις συγκεκριμένες εξαιρέσεις μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες κείμενο της απόφασης μέσω του ΑΔΑ: Ρ7Λ27Λ1-7Λ4.

Διαφήμιση

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis