Μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Fraport Greece, με αντικείμενο τη νέα φάση λειτουργίας του Διεθνής Αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» πραγματοποιήθηκε στο δήμο Καλαμάτας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Καλαμάτας, παρουσία Δημάρχων και εκπροσώπων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, παραγωγικών φορέων και στελεχών της αυτοδιοίκησης, με στόχο τον συντονισμό των επόμενων βημάτων για την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Το αεροδρόμιο Καλαμάτας αποτελεί πύλη εισόδου ολόκληρης της Πελοποννήσου. Η αναβάθμισή του και η ανάληψη της διαχείρισής του από το νέο σχήμα δημιουργούν ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης για τον τόπο, διευκολύνοντας τη μετακίνηση επισκεπτών και πολιτών και ενισχύοντας την εξωστρέφεια της περιοχής.
Η επένδυση που προγραμματίζεται, ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, θα αναβαθμίσει τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης και σύνδεση της Καλαμάτας με νέους διεθνείς προορισμούς.
Ιδιαίτερη έμφαση εδώσαν στη συνεργασία της εταιρείας με τους Δήμους, τους παραγωγικούς φορείς και την τοπική κοινωνία. Η κοινή πορεία, η διαρκής ενημέρωση και η συνέργεια όλων αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία αυτής της σημαντικής προσπάθειας.










