Δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους στη Λακωνία – Κινδύνεψαν άτομα στον Διρό

Πλημμύρες, κατολισθήσεις και κλειστοί δρόμοι σε Ανατολική Μάνη και Ευρώτα
Βροχή χαλάζι

Η κακοκαιρία Byron πλήττει με σφοδρότητα τη Δημοτική Ενότητα Ανατολικής Μάνης και του Ευρώτα στη Λακωνία, δημιουργώντας εκτεταμένα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και θέτοντας τις αρχές σε ύψιστο επίπεδο επιφυλακής.

Ποτάμια λάσπης σε Πλάτανο και Αιγιές Γυθείου

Στον Πλάτανο και στις Αιγιές Γυθείου η συνεχής βροχόπτωση έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους. Πλημμύρισαν σπίτια, καλλιέργειες και επιχειρήσεις, ενώ σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές σε υποδομές. Σε ορισμένα σημεία, όπως αναφέρουν κάτοικοι, η στάθμη του νερού ανέβηκε επικίνδυνα μέσα σε λίγα λεπτά.

Στις Αιγιές, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους όγκους νερού και λάσπης, ενώ συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Κλειστοί δρόμοι – Προβλήματα στη Στεφανιά και το Βασιλάκι

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Έχουν κλείσει:

  • Ο δρόμος Σπάρτη – Σκάλα στο ύψος του χωριού Στεφανιά
  • Ο δρόμος Σπάρτη – Γύθειο στο ύψος του Βασιλακίου

Οι κατολισθήσεις σε αρκετά σημεία καθιστούν την πρόσβαση επικίνδυνη και συχνά αδύνατη.

Απεγκλωβισμός οδηγού στον Διρό

Στον Διρό χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό οδηγού που παγιδεύτηκε μέσα στο όχημά του λόγω της απότομης ανόδου των υδάτων.

Κορύφωση των φαινόμενων – Κλειστά σχολεία

Τα φαινόμενα αναμένεται να κορυφωθούν γύρω στις 3 το μεσημέρι, αυξάνοντας τον κίνδυνο υπερχείλισης ρεμάτων σε πολλές περιοχές.
Οι Δήμοι Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα ανακοίνωσαν ότι αύριο τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.

Έκτακτες συσκέψεις – Δήλωση Λάμπρου Τζούμη

Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, Λάμπρος Τζούμης, δήλωσε στην ΕΡΤnews ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στο οδικό δίκτυο της Λακωνίας, διευκρινίζοντας πως κανένας κάτοικος δεν έχει κινδυνεύσει μέχρι στιγμής. Τόνισε, επίσης, ότι τα μηχανήματα της Περιφέρειας εργάζονται αδιάκοπα για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Διπλά μηνύματα 112 για Μάνη και Ευρώτα

Μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγο, καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες, λόγω των επικίνδυνων βροχοπτώσεων.

Νέο μήνυμα εκδόθηκε ειδικά για την περιοχή του Ευρώτα, προειδοποιώντας για πολύ έντονες βροχές και αυξημένη πιθανότητα πλημμυρών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ktimatologio 300x250
newsletter banner anagnostis