Νέα Τίρυνθα: «Θέλουμε την αίθουσα» – Συμβολικό λουκέτο στο δημοτικό σχολείο

Έντονη αντίδραση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου – Δύο χρόνια αναμονής για μια υπόσχεση που δεν υλοποιείται.
Πανό Δημοτικό Σχολείο Νέας Τίρυνθας

Αναστάτωση επικρατεί στη Νέα Τίρυνθα Αργολίδας, όπου το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Νέας Τίρυνθας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για τις ακατάλληλες συνθήκες στις οποίες κάνουν μάθημα τα παιδιά.

Οι γονείς, με τη στήριξη των εκπαιδευτικών, έβαλαν λουκέτο στο σχολείο την πρώτη ώρα της διδασκαλίας, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή Ναυπλίου για «πλήρη αδιαφορία» απέναντι στα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει το σχολείο.

Έξω από το σχολείο, οι μικροί μαθητές φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα:
«Θέλουμε την αίθουσα!»

«Δεν είναι πολιτικό το θέμα – είναι θέμα υγείας»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Τίρυνθας τονίζει πως το ζήτημα δεν έχει πολιτική διάσταση, αλλά αφορά την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών, καθώς εδώ και δύο χρόνια ζητούν την αντικατάσταση μιας στενής αποθήκης – κοντέινερ με έναν προκατασκευασμένο οικίσκο που υπάρχει διαθέσιμος στις εγκαταστάσεις του Δήμου Ναυπλιέων.

Η υφιστάμενη αίθουσα, όπως καταγγέλλουν, είναι ασφυκτικά μικρή, διαθέτει μόνο δύο μικρά παράθυρα και δεν πληροί τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές.

Υποσχέσεις χωρίς αποτέλεσμα

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό τον Σεπτέμβριο του 2024, δόθηκε η υπόσχεση ότι μέσα σε δύο μήνες θα εγκατασταθεί νέα αίθουσα.

Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγκιουδάκης ενημέρωσε πως η αίθουσα που επρόκειτο να μεταφερθεί κρίθηκε ακατάλληλη, και ότι θα γινόταν αγορά νέας προκατασκευασμένης.

Η τελευταία ενημέρωση, τον Αύγουστο του 2025, έκανε λόγο για τοποθέτηση νέας αίθουσας έως τις 15 Οκτωβρίου, όμως -όπως καταγγέλλουν οι γονείς- καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Αγανάκτηση και αποφασιστικότητα

Η καθυστέρηση έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, με τους γονείς να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου η Δημοτική Αρχή δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης του σχολείου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό. Ζητάμε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε ανθρώπινες συνθήκες.»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis