Σημαντικό βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα κάνει ο 15χρονος Βασίλης Ρούσσης, καθώς εντάσσεται στην ομάδα Κ17 του Παναιτωλικού, ενόψει του πρωταθλήματος Super League Κ17. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε την πορεία του από τις ακαδημίες του Αριστέα Άργους, αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του αργολικού ποδοσφαίρου.
Ο Ρούσσης γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2009 στο Άργος, έχει ύψος 1,80μ. και αγωνίζεται με επιτυχία στη θέση του αμυντικού χαφ, ξεχωρίζοντας για την τεχνική του κατάρτιση και την αερόβια ικανότητά του.
Από την ακαδημία του Αριστέα Άργους στις μικτές ΕΠΣ Αργολίδας
Το ποδοσφαιρικό του ταξίδι ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 5 ετών, στην ακαδημία του Αριστέα Άργους, με προπονητή τον Νίκο Νικητόπουλο. Εκεί αγωνίστηκε στις ομάδες Κ10, Κ12 και Κ14, κατακτώντας τρία παιδικά πρωταθλήματα υπό τις οδηγίες του Ηλία Βουβούσα.
Σε ηλικία 14 ετών, ο Ρούσσης αγωνίστηκε με την ανδρική ομάδα του Αριστέα στο πρωτάθλημα Α2 ΕΠΣ Αργολίδας, πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ, με προπονητή τον Αποστόλη Κατσά.
Βασικός με τον Ηρακλή Καρυάς στην Α1 ΕΠΣ Αργολίδας
Την αγωνιστική περίοδο 2024-2025, ο ταλαντούχος χαφ φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή Καρυάς, συμμετέχοντας βασικός σε 22 αγώνες της Α1 κατηγορίας ΕΠΣ Αργολίδας, με προπονητή τον Σταύρο Κωτσιόπουλο.
Παράλληλα, αποτέλεσε βασικό στέλεχος στις μικτές ομάδες Κ14 και Κ16 της ΕΠΣ Αργολίδας, ενώ την περσινή σεζόν διατέλεσε αρχηγός της μικτής Κ16, η οποία αγωνίστηκε στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στην Άρτα.
Επίσημα στον Παναιτωλικό
Η ακαδημία του Αριστέα Άργους, με ανακοίνωσή της, συγχαίρει θερμά τον Βασίλη Ρούσση για τη μεταγραφή του στον Παναιτωλικό και ευχαριστεί τον γενικό αρχηγό της ΠΑΕ Παναιτωλικός Μάκη Μπελεβώνη και τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών Τάσο Θέο για την άψογη συνεργασία που οδήγησε στην επιτυχή ολοκλήρωση της μεταγραφής.
«Ευχόμαστε στον Βασίλη υγεία, τύχη και πολλές ποδοσφαιρικές επιτυχίες στο μέλλον», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.