Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου και ο Δήμος Άργους – Μυκηνών μας προσκαλούν σε ένα θεατρικό ταξίδι στον αρχαίο κόσμο, με τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη να ζωντανεύουν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέας Κίου, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου και την Τετάρτη 6 Αυγούστου, στις 21:00.
Με σκηνοθεσία του Γιάννη Σαρηγιάννη και ερμηνείες από τη θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου, η παράσταση αναδεικνύει με καυστικό χιούμορ και σατιρική διάθεση τη διαχρονική μάχη των φύλων, τα στερεότυπα και τον κοινωνικό ρόλο των γυναικών.
Το έργο επικεντρώνεται στην απόφαση των γυναικών να τιμωρήσουν τον Ευριπίδη για την απεικόνισή τους στα θεατρικά του έργα, προκαλώντας μια αλυσίδα κωμικών παρεξηγήσεων, μεταμφιέσεων και ανατροπών. Ο Μνησίλοχος, μεταμφιεσμένος σε γυναίκα, εισχωρεί στη συνέλευσή τους, με σκοπό να τον υπερασπιστεί.
Με γενική είσοδο στα 5€, η παράσταση προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους να απολαύσουν ποιοτικό πολιτισμό σε έναν ανοιχτό, φιλόξενο χώρο.