Καλαμάτα: Ικανοποιητική τουριστική κίνηση, αλλά με… άδεια πορτοφόλια

Αν και αυξημένος ο αριθμός των τουριστών, οι επαγγελματίες διαπιστώνουν μείωση στην κατανάλωση
Καλαμάτα

Παρά την ικανοποιητική τουριστική προσέλευση φέτος στην Καλαμάτα, οι επαγγελματίες του κλάδου εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς, όπως σημειώνουν, τα έσοδα δεν ακολουθούν την ίδια ανοδική πορεία.

Στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Λαζαρίδης ανέφερε πως η παρουσία επισκεπτών είναι ικανοποιητική, ωστόσο υπάρχει σαφής μείωση στην κατανάλωση, γεγονός που προβληματίζει έντονα την τοπική αγορά.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει προχωρήσει σε στοχευμένες δράσεις εξωστρέφειας, προκειμένου να ενισχυθεί η τουριστική εικόνα της περιοχής και να προσελκυθούν τουρίστες από νέες αγορές, αξιοποιώντας ιδιαίτερα τη στρατηγική σημασία του διεθνούς αεροδρομίου.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, η Καλαμάτα διαθέτει ήδη αεροπορικές συνδέσεις με Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, καθώς και πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, γεγονός που δίνει σημαντικό πλεονέκτημα για την τουριστική ανάπτυξη.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis