Ούτε ποδήλατα δεν επιτρέπονται στην Ύδρα – Τι λέει το Λιμεναρχείο

Οι Αρχές στην Ύδρα προσπαθούν να τηρήσουν τη νομιμότητα που απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων.
Ύδρα Πάσχα κόσμος

Οι Αρχές στην Ύδρα προσπαθούν να τηρήσουν τη νομιμότητα που απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων, μετά τις αποκαλύψεις ότι στο νησί τριγυρνούν όλο και περισσότερα οχήματα.

Με σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Πολιτισμού απαγορεύονται ακόμα και τα ποδήλατα στο νησί. Οι κάτοικοι όμως βλέπουν συνέχεια οχήματα να φτάνουν με τα πλοία και να κινούνται στα στενά δρομάκια του νησιού του Αργοσαρωνικού.

Η επιστολή του Λιμεναρχείου

Το Λιμεναρχείο Ύδρας υπογραμμίζει την ανάγκη προστασίας του ιδιαίτερου χαρακτήρα του νησιού, σε επιστολή του με αποδέκτες όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο Ύδρας διευκρινίζει ότι από την απαγόρευση κίνησης τροχοφόρων εξαιρούνται μόνο οχήματα που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των απαραίτητων αναγκών κατοίκων του νησιού (απορριμματοφόρα, ασθενοφόρο, περιπολικό), ενώ απαγορεύονται και τα ποδήλατα.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, σημειώνουν πως είναι συχνό φαινόμενο επιβάτες να κατεβαίνουν από πλοία του Αργοσαρωνικού με ποδήλατα και για το λόγο αυτό εφιστά την προσοχή τους.

Το Λιμεναρχείο καλεί τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τα πληρώματα των πλοίων και τους ναυτικούς πράκτορες να ενημερώνουν αμέσως τους επιβάτες για τη σχετική απαγόρευση.

Επιπλέον, το Λιμεναρχείο ζητά να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες στη Χερσαία Ζώνη του λιμανιού της Ύδρας, ώστε όλοι οι επισκέπτες να γνωρίζουν τη σχετική απαγόρευση αμέσως με την άφιξή τους στο νησί.

Τι συζήτησαν στο Μαξίμου για την Ύδρα

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε το ζήτημα των παράνομων τροχοφόρων στην Ύδρα, με την κυβέρνηση να πραγματοποιεί σύσκεψη για το θέμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Στάθης, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής και οι δήμαρχοι Ύδρας και Σπετσών.

Ύδρα: Πλήρης απαγόρευση και ενίσχυση ελέγχων

Την εφαρμογή ενός αυστηρότερου πλαισίου ελέγχου, συζήτησαν οι συμμετέχοντες, για τα οχήματα που κινούνται στα νησιά αυτά, λαμβάνοντας δύο αποφάσεις:

  • Η δημιουργία ψηφιακού μητρώου ειδικών αδειών κυκλοφορίας οχημάτων στο νησί, το οποίο θα είναι δημόσια προσβάσιμο και θα επικαιροποιείται τακτικά.
  • Η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής καταγγελιών σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και το Λιμενικό Σώμα, ώστε να γίνονται άμεσοι έλεγχοι για τυχόν παράνομα κυκλοφορούντα οχήματα.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

newsletter banner anagnostis