home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

«Όχι» από την Ομοσπονδία Εμπορίου Πελοποννήσου στα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή

Ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022
closed πινακίδα κλειστό

Την αντίδρασή της εξέφρασε η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης σχετικά με την τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που επιτρέπει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2022.

Η Ομοσπονδία είναι ενάντια σε αυτή την απόφαση της κυβέρνησης, καθώς στην αρχή της εβδομάδας με νόμο του κράτους καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αλλά και οι Κυριακές που συνόδευαν αυτές, γιατί αποδείχθηκε ότι δεν είχαν κανένα όφελος για τον επιχειρηματία αλλά και για τον καταναλωτή. Προτρέπει τους εμπορικούς συλλόγους – μέλη της να αποφασίσουν να παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν να παίξουμε το παιχνίδι των αλυσίδων και των πολυεθνικών. Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογητική ή νομική βάση για το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αφού πλέον, με καταργημένο το θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, είναι μία Κυριακή όπως όλες οι υπόλοιπες».

Αναφερόμενη στους αγώνες για τη διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας, η Ομοσπονδία απαιτεί συνταγματική κατοχύρωση των 3 Κυριακών το χρόνο. Εφιστά, μάλιστα, την προσοχή των εμπορικών επιχειρήσεων, διευκρινίζοντας ότι η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis