home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το άγνωστο στρατηγείο των SS που έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας «Υπολοχαγός Νατάσσα» (Βίντεο)

Η Βίλλα Καζούλη έχει μακρά και γκρίζα ιστορία καθώς έχει στεγάσει το στρατηγείο των SS κατά την κατοχή και έχει χαρακτηριστεί μέχρι και στοιχειωμένη
Βίλλα Καζούλη

Για τους κάτοικους των Βορείων Προαστίων της Αττικής η Βίλλα Καζούλη αποτελεί το σύμβολο της αριστοκράτισσας πόλης της Κηφισιάς. Ένα εκπληκτικού κάλους αρχιτεκτονικό κατασκεύασμα του τέλους του 19ου Αιώνα.

Η Βίλλα Καζούλη όμως έχει μακρά και γκρίζα ιστορία καθώς έχει στεγάσει το στρατηγείο των SS κατά την κατοχή και έχει χαρακτηριστεί μέχρι και στοιχειωμένη.

Στην Βίλλα Καζούλη έχουν πραγματοποιηθεί και πολλά από τα γυρίσματα της πιο επιτυχημένης εισπρακτικά ταινίας στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου “Υπολοχαγός Νατάσσα” με πρωταγωνιστές την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ στην τελευταία τους κοινή τους εμφάνιση στα καλλιτεχνικά.

Τα λιοντάρια σύμβολο της Βίλλας και ο αστικός μύθος που τα συνοδεύει.

Το 1985 τα δύο λιοντάρια που κοσμούν την είσοδο ξαφνικά εξαφανίστηκαν. Κάποιοι ισχυρίζονταν πως είχαν κλαπεί και άλλοι πως εξαφανίστηκαν καθώς η Βίλλα είναι στοιχειωμένη.

Λίγα χρόνια αργότερα τα 2 λιοντάρια επέστρεψαν στην φυσική τους θέση καθώς όπως αποδείχτηκε είχαν πάει απλώς για συντήρηση.

Σήμερα στην Βίλλα Καζούλη στεγάζεται το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης γνωστό και ως Πράσινο Ταμείο.

Βίντεο: Up Stories

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis