home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μυστήριο με το κήτος στο Τολό: Δείτε ξανά το βίντεο – Άκαρπες οι έρευνες του Λιμενικού

Άμεση η αντίδραση του λιμεναρχείου Ναυπλίου που συνέχισε τις έρευνες και με σκάφος. Τι είδαν και τι κατέγραψαν οι αυτόπτες στην παραλία.
Λιμενικοί στην Πλάκα Δρεπάνου αναζητούν το θαλάσσιο κήτος

Ανάστατοι δήλωναν περιπατητές το πρωί της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου όταν σε παραλία στο ύψος της Αρχαίας Ασίνης, στο Τολό, είδαν να επιπλέει στο νερό ένα «θαλάσσιο κήτος», σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι αυτόπτες. Μετά από λίγο ειδοποίησαν την οικεία λιμενική αρχή η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα.

Το λιμεναρχείο Ναυπλίου ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή και μετέβη στο σημείο, συνομίλησε με το ζευγάρι και αφού είδαν οι λιμενικοί το βίντεο που είχαν τραβήξει οι αυτόπτες (το ίδιο ακριβώς βίντεο που παρουσίασε ο anagnostis), ξεκίνησαν έρευνες. Αρχικά ένας ψαροντουφεκάς βούτηξε στο σημείο αλλά δεν εντόπισε κάτι. Οι έρευνες όμως δεν σταμάτησαν εκεί αλλά συνεχίστηκαν και με σκάφος στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες. Όμως αυτές απέβησαν άκαρπες.

Να σημειωθεί πως η θάλασσα ήταν ήρεμη, χωρίς κυματισμούς, ενώ δεν υπήρχε κανένας λουόμενος στο νερό από το πρωί που το είδαν μέχρι το μεσημέρι.

Το περίεργο πλάσμα φαίνεται ότι είχε εγκλωβιστεί στην περιοχή κοντά στο κάμπινγκ Καστράκι, και για πολλές ώρες αναδυόταν από τη θάλασσα και μετά εξαφανιζόταν και πάλι κάτω από το νερό.

Το ζευγάρι που περπατούσε στην ακτή το είδε και το κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο, θεωρώντας ότι πρόκειται για μία φάλαινα με το μικρό της, αφού κάποια στιγμή παρατήρησαν και ένα μικρότερο, δίπλα στο μεγάλο.

Επρόκειτο για θαλάσσιο κήτος τελικά; Παραμένει άλυτο το μυστήριο…

Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηξε το ζευγάρι:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis