home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Αργολίδας

Δίκαια αιτήματα περιμένουν ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας (φωτογραφία- Video)
πλακατ

Υπό τους ήχους των τυμπάνων, μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας, με τη συμπαράσταση γονέων και καθηγητών, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, μπροστά στο Δημαρχείο Ναυπλίου και διαμαρτυρήθηκαν για τα πολλά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

εικόνα viber 2021 12 10 11 00 14 238
Φωτογραφία Νικήτας Μπινιάρης

Οι μαθητές, φορώντας τις μάσκες τους και τηρώντας τις αποστάσεις, με μουσική διαμαρτυρία φώναξαν τα συνθήματά τους στην πλατεία Συντάγματος και έκαναν πορεία μέχρι τα Γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου παρέδωσαν ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους.

εικόνα viber 2021 12 10 11 01 47 523
Φωτογραφία Νικήτας Μπινιάρης

Στο επίκεντρο της διεκδίκησης βρέθηκαν τα αιτήματα για άμεση κάλυψη όλων των κενών σε μουσικά και μαθήματα Γενικής Παιδείας. Επίσης, απαίτησαν δωρεάν εγχειρίδια μελέτης για τα μουσικά μαθήματα και εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Παράλληλα, ζήτησαν να ικανοποιηθούν και μια σειρά από θεσμικά αιτήματα, όπως διενέργεια εξετάσεων για τη χορήγηση τίτλου ειδικότητας, πιστοποίηση του επιπέδου σπουδών των αποφοίτων στα αντικείμενα μουσικής καθώς έξι χρόνια τα διδάσκονται σε ανώτατο επίπεδο χωρίς καμία απολύτως αναγνώριση του κόπου αλλά και των γνώσεων τους.

Τέλος, απαίτησαν τον καθορισμό συγκεκριμένης εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στα τμήματα μουσικών σπουδών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Φωτογραφία- Βίντεο, Νικήτας Μπινιάρης

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis