home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στη Μάνη: Το Λιμενικό έσωσε 18 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε παραλίες

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι του Γυθείου. Σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Ναυτική τραγωδία στην Αργολίδα - Δύο νεκροί και μια σοβαρά τραυματίας από σύγκρουση σκαφών

Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή του Γυθείου, το οποίο σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία πυροσβεστών και εθελοντών πολιτών. Συνολικά 18 άτομα απεγκλώβισε και μετέφερε μέσω θαλάσσης το Λιμενικό κατά την διάρκεια εκκένωσης των περιοχών της Ανατολικής Μάνης οι οποίες αντιμετώπισαν την μανία της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το μεσημέρι της Παρασκευής μετά την ενημέρωση για εκκένωση, ζητήθηκε βοήθεια για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό εγκλωβισμένων στις παραλίες της περιοχής.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, τρία ιδιωτικά σκάφη, ένα επαγγελματικό αλιευτικό, καθώς επίσης και ένα ρυμουλκό.

Το περιπολικό σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλώβισε συνολικά 18 άτομα και τα μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου, ενώ παρέμεινε σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτείτο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis