Σημαντική είδηση:
24.07.2026 | 22:28
Επίδαυρος: Η βροχή διέκοψε την «Ειρήνη»

Έργα στη Στέρνα: Σε ποιο σημείο χρειάζεται προσοχή στην κυκλοφορία

Εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στη Στέρνα, στον δρόμο που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Α7 με την Παλαιά Εθνική Οδό

Εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Εθνική Οδό Ν.24, στην περιοχή της Στέρνας Αργολίδας, επηρεάζοντας τον δρόμο που συνδέει τον αυτοκινητόδρομο Α7 με την Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Άργους – Τρίπολης.

Οι οδηγοί που κινούνται από τον αυτοκινητόδρομο προς το Άργος και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Άργους – Μυκηνών, καθώς και όσοι ακολουθούν την αντίθετη διαδρομή, χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τη Στέρνα.

Πού εκτελούνται οι εργασίες

Οι παρεμβάσεις πραγματοποιούνται στον οδικό άξονα της Εθνικής Οδού Ν.24, ο οποίος λειτουργεί ως σύνδεση μεταξύ:

Διαφήμιση
  • του αυτοκινητοδρόμου Α7 Κόρινθος – Τρίπολη,
  • της περιοχής της Στέρνας,
  • της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Άργους – Τρίπολης,
  • και των οδικών διαδρομών προς τον Δήμο Άργους – Μυκηνών.

Πρόκειται για δρόμο με αυξημένη καθημερινή κίνηση, καθώς χρησιμοποιείται από κατοίκους, επαγγελματίες, αγρότες, φορτηγά μεταφοράς προϊόντων, επισκέπτες και τουρίστες.

Πιθανές καθυστερήσεις για τους οδηγούς

Κατά τη διάρκεια των εργασιών είναι πιθανό να παρατηρούνται καθυστερήσεις, χαμηλότερες ταχύτητες και προσωρινές παρεμβάσεις στην κυκλοφορία στα σημεία όπου εργάζονται τα συνεργεία.

Διαφήμιση

Οι οδηγοί καλούνται να μειώνουν ταχύτητα, να ακολουθούν την προσωρινή σήμανση και τις υποδείξεις του προσωπικού του έργου και να αποφεύγουν τις προσπεράσεις κοντά στα εργοτάξια.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα εργασιών, συγκεκριμένες ώρες περιορισμού της κυκλοφορίας ή πλήρης διακοπή του δρόμου. Όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά τη συγκεκριμένη διαδρομή είναι σκόπιμο να υπολογίζουν περισσότερο χρόνο για τη μετακίνησή τους.

Τι εργασίες γίνονται στον δρόμο

Το έργο περιλαμβάνει αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος και ανακατασκευή επιλεγμένων τμημάτων του δρόμου.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία, να περιοριστούν οι φθορές που προκαλούνται στα οχήματα και να βελτιωθεί η ασφάλεια σε έναν από τους βασικούς οδικούς συνδέσμους της Αργολίδας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 700.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026–2030.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης δήλωσε ότι η παρέμβαση αφορά ένα σημαντικό τμήμα του οδικού δικτύου και έχει ως στόχο ασφαλέστερες και καλύτερες μετακινήσεις για κατοίκους και επισκέπτες.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version