ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣΒάλε Αγγελία ΈΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗΓίνε Συνδρομητής

Μια ξεχωριστή «αλυσίδα ζωής» στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου

Εθελοντική αιμοδοσία από μαθητές και γονείς
Εθελοντική αιμοδοσία 1 ΓΕΛ Ναυπλίου

Μια ξεχωριστή «αλυσίδα ζωής» δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου, συμμετέχοντας με ενθουσιασμό και ευαισθησία στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε το σχολείο τους.

Με σύνθημα την προσφορά και την αλληλεγγύη, οι μαθητές απέδειξαν ότι η κοινωνική υπευθυνότητα δεν έχει ηλικία. Με χαμόγελο, ωριμότητα και βαθιά επίγνωση της σημασίας της πράξης τους, έστειλαν ένα μήνυμα: ότι λίγα λεπτά μπορούν να χαρίσουν μια ολόκληρη ζωή.

Εθελοντική αιμοδοσία 1 ΓΕΛ Ναυπλίου

Στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία συμμετείχαν ενεργά και γονείς, οι οποίοι με την παρουσία και την προσφορά τους ενίσχυσαν ακόμη περισσότερο το μήνυμα της αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας ότι η προσφορά προς τον συνάνθρωπο είναι υπόθεση όλων.

Διαφήμιση

Η αιμοδοσία αποτέλεσε μια ουσιαστική εμπειρία κοινωνικής ευαισθητοποίησης, καθώς οι μαθητές ενημερώθηκαν, συμμετείχαν ενεργά και ανέδειξαν την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας ως πράξη ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Ακολουθούν τα όσα είπε η διευθύντρια του σχολείου Νικολέττα Ματσιμάνη:

Διαφήμιση

«Το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τον παιδαγωγικό του ρόλο, καλλιεργώντας όχι μόνο τη γνώση αλλά και αξίες όπως η ανθρωπιά, η ενσυναίσθηση και η κοινωνική υπευθυνότητα.

Ευχαριστίες εκφράζονται προς το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας για την πολύτιμη συμβολή του, προς τον Διευθυντή κ. Πανουτσόπουλο Αθανάσιο για την καθοριστική υποστήριξη και παρουσία του, καθώς και προς όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας και ιδιαίτερα στους μαθητές και τους γονείς που αποτέλεσαν το πιο φωτεινό παράδειγμα προσφοράς».

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις εδώ

Σχόλια

newsletter banner anagnostis