Με την αισιοδοξία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Ναυπλίου τήρησε και φέτος το έθιμο, κόβοντας την παραδοσιακή βασιλόπιτα για το καλωσόρισμα του 2026.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου, σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε περισσότερο οικογενειακή γιορτή παρά τυπική σχολική διαδικασία.
Χειροποίητες δημιουργίες με μεράκι
Την παράσταση έκλεψαν οι τέσσερις εντυπωσιακές και πεντανόστιμες βασιλόπιτες, οι οποίες δεν αγοράστηκαν από κάποιο ζαχαροπλαστείο, αλλά ετοιμάστηκαν με αγάπη από τα μέλη της σχολικής κοινότητας.
Ειδικότερα, οι «ζαχαροπλάστισσες» της βραδιάς ήταν η νυν εκπαιδευόμενη Έφη Δελλή, καθώς και οι απόφοιτες του σχολείου, Χρύσα Τρίγκα και Αφροδίτη Ντάκαρη. Η κίνησή τους αυτή επιβεβαιώνει τους ισχυρούς δεσμούς που αναπτύσσονται στο ΣΔΕ Ναυπλίου, οι οποίοι διατηρούνται ζωντανοί ακόμα και μετά την αποφοίτηση.

Οι τυχεροί του 2026
Η αγωνία για το ποιος θα βρει το «φλουρί» ήταν μεγάλη, με την τύχη τελικά να χαμογελά σε έξι πρόσωπα.
Οι τυχεροί της νέας χρονιάς στο ΣΔΕ Ναυπλίου είναι οι εκπαιδευόμενοι Miranda Mekshi, Σωτήρης Βαρλόκωστας, Νίκος Σκανδάλης, Πόπη Ρεγγίνα και Δημήτρης Λαγούσης.
Στους τυχερούς συγκαταλέγεται και η «ψυχή» της καθαριότητας του σχολείου, κα Σοφία Δήμα. Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτές ευχήθηκαν σε όλους υγεία και καλοτυχία για το υπόλοιπο της χρονιάς.
Παρουσίες και ευχές
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής του συστεγαζόμενου Εσπερινού ΓΕΛ Ναυπλίου, κ. Ιωάννης Γλεντζές, αναδεικνύοντας την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο δομών εκπαίδευσης ενηλίκων στην πόλη του Ναυπλίου.
Η Διευθύντρια του ΣΔΕ, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους στα θρανία, με την ευχή το 2026 να είναι μια χρονιά γεμάτη γνώση, πρόοδο και προσωπική εξέλιξη για όλους.











