Μειωμένο το επίδομα ανεργίας για τις σχολικές καθαρίστριες

«Γ. Γαβρήλος: Αδικαιολόγητα μειωμένα τα επιδόματα ανεργίας των σχολικών καθαριστριών. Το Υπουργείο άμεσα να διορθώσει τις αδικίες που προκάλεσε»
katharistria

Το ζήτημα της μειωμένης καταβολής του επιδόματος ανεργίας των σχολικών καθαριστριών, λόγω παλινωδιών των συστημάτων της ΔΥΠΑ, ανέδειξε με παρέμβασή του προς την Υπουργό Εργασίας, ο Γιώργος Γαβρήλος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις του Υπουργείου, οι σχολικές καθαρίστριες έλαβαν τελικά μειωμένο κατά πολύ το επίδομα ανεργίας που δικαιούνταν για τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο μιας και το επίδομα αυτό αποτελεί την μόνη πηγή εσόδων τους μέχρι την επαναπρόσληψή τους, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το πρόβλημα της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας δεν αφορά μόνο στις σχολικές καθαρίστριες.

Η ΔΥΠΑ και η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα πληρωμών φαίνεται ότι τα έχουν κάνει λάθος, αφού το πιλοτικό πρόγραμμα που κανονικά αφορούσε όσους έχουν συνέχιση του επιδόματος ανεργίας, εφαρμόστηκε συνολικά για όλους τους επιδοτούμενους. Έτσι, χιλιάδες άνεργοι, αντί να λάβουν κανονικά ολόκληρη την πληρωμή για τον μήνα Ιούλιο, τελικά είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με μικροποσά και την πληρωμή για τον μήνα να εκκρεμεί ακόμη.

«Αναρωτιόμαστε, πόσο ακόμη θα «πληρώνουν» οι άνεργοι τις δυσλειτουργίες και την ανικανότητα του συστήματος της ΔΥΠΑ; Πότε επιτέλους το Υπουργείο θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα διορθώσει τα συνεχόμενα λάθη της ΔΥΠΑ που οδηγούν σε περικοπές τόσο σημαντικών, για την επιβίωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας, επιδομάτων;

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στέκεται στο πλευρό των διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Καθαριότητας αλλά και κάθε άλλου δικαιούχου του επιδόματος ανεργίας που βιώνει αυτήν την κατάφωρη αδικία και ζητά:

Άμεση ενημέρωση από την ΔΥΠΑ και το Υπουργείο για το πώς και πότε αναμένεται να διορθωθεί το πρόβλημα των πληρωμών των επιδομάτων ανεργίας για τον μήνα Ιούλιο, έτσι ώστε να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται και που έχουν ανάγκη για να ζήσουν, οι επιδοτούμενοι.

Εξηγήσεις για το τι ακριβώς συνέβη και ποιος φορέας ευθύνεται για όλο αυτό το ντροπιαστικό αλαλούμ με τις πληρωμές των επιδομάτων ανεργίας.

Άμεση αποκατάσταση των αδικιών και επανεξέταση της πρόσφατης εγκυκλίου που αλλάζει «πιλοτικά» τον τρόπο πληρωμής των επιδομάτων» αναφερει ο Γιώργος Γαβρήλος.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version