Ναύπλιο: Κλείνει η Αμαλίας – Νέα ώθηση για πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου

Μετά από στήριξη επαγγελματικών φορέων και συλλόγων, το Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο της Λεωφόρου Αμαλίας τις απογευματινές ώρες.
Οδός Λεωφόρος Αμαλίας στο Ναύπλιο

Ένα σημαντικό βήμα προς την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε, καθώς το Τοπικό Συμβούλιο Ναυπλίου ενέκρινε, με σχεδόν ομόφωνη απόφαση και κατόπιν εισήγησης της κ. Κόρακα, το κλείσιμο της Λεωφόρου Αμαλίας από τις απογευματινές ώρες έως το πρωί. Η ρύθμιση αυτή ουσιαστικά σημαίνει περιορισμό της κυκλοφορίας των ΙΧ στο κέντρο της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά τη στήριξη που εξέφρασαν το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Κατοίκων Παλαιού Ναυπλίου και το Σωματείο Καφεζυθεστιατόρων, δείχνοντας ότι πλέον η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών τάσσεται υπέρ της πεζοδρόμησης.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Δημοτικός Σύμβουλος, Κώστας Καράπαυλος, τόνισε ότι η όλη διαδικασία πρέπει να γίνει με βάση μελέτη και νομοθετική ρύθμιση, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της πόλης, η τροφοδοσία των καταστημάτων και τα δικαιώματα των κατοίκων και των εργαζομένων.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, ασθενών και ηλικιωμένων, καθώς και την αποφυγή φαινομένων τραπεζοδρόμησης που θα υποβαθμίσουν τον δημόσιο χώρο.

Ο κ. Καράπαυλος υπογράμμισε ότι η πεζοδρόμηση πρέπει να συνδυαστεί με ρύθμιση του μεγάλου πάρκινγκ στο λιμάνι και τη δρομολόγηση μικρών δημοσίων μέσων μεταφοράς, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει πως το παράδειγμα άλλων ιστορικών κέντρων στην Ελλάδα και την Ευρώπη δείχνει ότι η σωστή εφαρμογή μπορεί να προστατεύσει τα δικαιώματα όλων.

Όσον αφορά τη μοναδική αρνητική ψήφο, που προήλθε από τον κ. Κοΐνη της παράταξης «Ναυπλία Ενωμένη», ο κ. Καράπαυλος σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως η παράταξη αντιτίθεται στην πεζοδρόμηση και κάλεσε σε συνέχιση του διαλόγου χωρίς χαρακτηρισμούς και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Αστους μονους τους

    Ετσι μπράβο και όποια δεν αντέχει 1500 μέτρα περπάτημα να πάει σε άλλη πόλη εμείς θέλουμε μόνο νεαρά ζευγαράκια να πιάνουν ένα διαμέρισμα να τρώνε ένα γύρο στο χέρι και ένα καφέ οι άλλοι οι μεγαλύτεροι που θέλουν ψαροταβέρνα ή εστιατόριο να πάνε αλλού αν δεν θέλουν περπάτημα

  2. @Αστους μονους τους ωραια να αφησουμε ελευθερη την κυκλοφορια για τους μεγαλυτερους και αμα παθουν κανα εγκεφαλικο/εμφραγμα απο το …μπλε χαπακι/την τζιπουρα και το καλο κρασακι να δω πως θα τους πατε στο —-ο Θεος να το κανει —- νοσοκομειο Ναυπλιου/Αργους …….

Exit mobile version