Σοβαρή καταγγελία έρχεται από την Επίδαυρο, καθώς επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες και επαγγελματίες υποδυόμενοι υπαλλήλους του Ταμείου του Δήμου Επιδαύρου.
Όπως ανέφερε ο Δήμος, οι δράστες τηλεφωνούν σε προμηθευτές του Δήμου και με το πρόσχημα ότι «θέλουν να τους καταθέσουν χρήματα», ζητούν ευαίσθητα τραπεζικά στοιχεία, όπως αριθμούς καρτών και κωδικούς.
Πώς δρα το κύκλωμα
Οι απατεώνες τηλεφωνούν από φαινομενικά ελληνικά νούμερα, παρουσιάζονται ως οικονομικοί υπάλληλοι του Δήμου και ισχυρίζονται ότι εκτελούν πληρωμές. Κατόπιν, ζητούν από τα θύματα να τους δώσουν:
- Αριθμό τραπεζικής κάρτας
- Ημερομηνία λήξης
- Τριψήφιο κωδικό ασφαλείας (CVV)
- Ή ακόμα και κωδικούς e-banking
Στόχος τους είναι να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς και να αφαιρέσουν χρήματα.
Ο Δήμος Επιδαύρου προειδοποιεί τους πολίτες
Ο Δήμος Επιδαύρου εξέδωσε κατεπείγουσα ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι ουδέποτε υπάλληλοι του Δήμου ζητούν στοιχεία τραπεζικών καρτών μέσω τηλεφώνου και καλεί όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
«Δεν δίνουμε ΠΟΤΕ στοιχεία τραπεζικών καρτών σε κανέναν, ούτε τηλεφωνικά ούτε με e-mail. Για κάθε ύποπτο τηλεφώνημα, ενημερώνετε άμεσα την Αστυνομία», τονίζεται στην ανακοίνωση.