Σούπερ μάρκετ στο Άργος πληρώνει πανάκριβα τα λάθη στα ράφια

Πρόστιμο 6.500 ευρώ για μη τήρηση πινακίδων και ελλιπείς ενδείξεις σε προϊόντα – Υποτροπή στις παραβάσεις.
Σούπερ μάρκετ καρότσι

Βαρύ χρηματικό πρόστιμο ύψους 6.500 ευρώ επέβαλε η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας σε υποκατάστημα Super Market στο Άργος, λόγω επαναλαμβανόμενων παραβάσεων στη σήμανση προϊόντων. Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στις 29 Μαΐου από υπαλλήλους του Τμήματος Εμπορίου και Απασχόλησης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, διαπιστώθηκαν τα εξής:

  • Μη τήρηση πινακίδων με τις απαιτούμενες ενδείξεις σε δύο κωδικούς προϊόντων, κατά παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 2Β της Υ.Α. 91354/17 (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.). Η συγκεκριμένη παράβαση, λόγω υποτροπής εντός τριετίας, οδήγησε σε τριπλασιασμό του διοικητικού προστίμου, φτάνοντας το συνολικό ποσό των 6.000 ευρώ.
  • Ελλιπείς ενδείξεις τιμής σε προϊόν («Παριζάκι XXL 1.200 gr, “Αγροικία”»), καθώς δεν αναγραφόταν η αναγωγή της τιμής συσκευασίας στην τιμή ανά μονάδα μέτρησης, όπως προβλέπεται από την παρ. 2Β του άρθρου 2 της ίδιας Υπουργικής Απόφασης. Για τη συγκεκριμένη παράβαση επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης υπενθυμίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν. 4177/13, σε περιπτώσεις υποτροπής το πρόστιμο διπλασιάζεται, ενώ σε επαναλαμβανόμενη υποτροπή τριπλασιάζεται, όπως συνέβη στην παρούσα υπόθεση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nova franchise 370x300
newsletter banner anagnostis