Ναύπλιο: Επιμένουν και οργανώνονται για την Καραθώνα

Τι συνέβη στη συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Καραθώνας – Συνεχίζεται η μάχη για δημόσια και ελεύθερη παραλία στο Ναύπλιο.
Δράση της Επιτροπής Αγώνα Καραθώνας

Με ισχυρό μήνυμα ενότητας και αντίστασης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου Ναυπλίου, η ανοιχτή συνέλευση που συγκάλεσε η Επιτροπή Αγώνα Καραθώνας. Η συνέλευση είχε ως στόχο τη συζήτηση για τις επόμενες δράσεις αλλά και την ενίσχυση του αγώνα υπέρ του δημόσιου και λαϊκού χαρακτήρα της παραλίας Καραθώνας.

Αρχικά έγινε απολογισμός των δράσεων της επιτροπής και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, πολιτιστικών φορέων και απλοί πολίτες, οι οποίοι κατήγγειλαν την κρατική πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, επισημαίνοντας πως ο σχεδιασμός αυτός πλήττει άμεσα την πρόσβαση των πολιτών σε δημόσιους φυσικούς πόρους.

Απαίτηση για τοποθέτηση του Δήμου Ναυπλιέων

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη πίεσης προς τη δημοτική αρχή Ναυπλίου, ώστε να τοποθετηθεί επίσημα και δημόσια μέσω απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου κατά οποιασδήποτε προσπάθειας παραχώρησης της Καραθώνας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, κάτι που ήδη έχει εκφραστεί από το εν λόγω σώμα σε προγενέστερο στάδιο.

Οι συμμετέχοντες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς που ενδέχεται να προκύψουν, σε περίπτωση ιδιωτικής εκμετάλλευσης της παραλίας.

«Η ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα είναι κοινωνικό δικαίωμα, όχι εμπόρευμα», τονίστηκε χαρακτηριστικά από αρκετούς ομιλητές.

Μουσικό δρώμενο και συλλογή υπογραφών

Το επόμενο βήμα της Επιτροπής Αγώνα Καραθώνας είναι η διεκδίκηση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ προγραμματίζεται και διοργάνωση μουσικού δρώμενου σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου και τη συλλογή υπογραφών υπέρ του πλαισίου δράσης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version