Σε ύφεση η φωτιά στις Κοκκινάδες Επιδαύρου – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην ορεινή περιοχή του Δήμου Επιδαύρου – Επικίνδυνοι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο μέτωπο.
Κανανταίρ παίρνουν νερό από την παραλία Πλάκα Δρεπάνου

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Ιουλίου 2025, σε δασική έκταση στην περιοχή Κοκκινάδες του Δήμου Επιδαύρου, συνεχίζει να απασχολεί τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η φωτιά εμφανίζει σημάδια ύφεσης.

Στο σημείο επιχείρησαν και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις, αποτελούμενες από 26 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 8 οχήματα της Πυροσβεστικής και 4 αεροσκάφη, τα οποία πραγματοποίησαν συνεχείς ρίψεις νερού για να περιορίσουν τις φλόγες που εξαπλώνονταν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση κινητοποιήθηκε άμεσα, συνδράμοντας με μηχανήματα έργου και υδροφόρες, ενώ δεκάδες εθελοντές προσέφεραν σημαντική βοήθεια στην πρώτη γραμμή της μάχης με το πύρινο μέτωπο.

Η ένταση των ανέμων στην περιοχή παραμένει υψηλή, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης και αυξάνοντας τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων. Για το λόγο αυτό, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις κατάσβεσης μέχρι την πλήρη εξάλειψη κάθε εστίας.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η έρευνα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς, με όλα τα ενδεχόμενα να εξετάζονται, από τυχαίο περιστατικό έως εμπρησμό.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version