Η συναρπαστική εμπειρία του Street Basketball έρχεται στην Σπάρτη το διήμερο 26 και 27 Ιουλίου και υπόσχεται άθληση, ψυχαγωγία και διασκέδαση για όλους.
Ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και τη ΔΕΗ Power Up the Game, φέρνουν στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης το γνωστό τουρνουά «ΔΕΗ 3×3 Street Basketball» και προσκαλούν ομάδες, αλλά και όσους ή όσες ενδιαφέρονται να συγκροτήσουν ομάδα να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική εγγραφή τους.
Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει 3 ή 4 παίκτες, ενώ όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες όλων των κατηγοριών είναι υποχρεωτικό να έχουν ενεργό ή να δημιουργήσουν προφίλ στην επίσημη πλατφόρμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης (play.fiba3x3.com).
Στο τουρνουά ΔΕΗ 3×3 Street Basketball – Σπάρτη μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες αμιγώς ανδρικές ή αμιγώς γυναικείες στις παρακάτω ηλικιακές κατηγορίες: +18 (2007+), U18 (2007), U16 (2009), U14 (2011).
Για την ηλικιακή κατηγορία U12 (2014) μπορούν να δημιουργηθούν μικτές ομάδες (αγόρια-κορίτσια).
Στο πλαίσιο του τουρνουά θα βραβευτούν οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες όλων των παραπάνω κατηγοριών. Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα του τουρνουά ΔΕΗ 3×3 Street Basketball – Σπάρτη, θα ανακοινωθεί μετά το πέρας των εγγραφών.