Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιουνίου στην περιοχή του Βάλτου στη Νέα Κίο Αργολίδας, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις τοπικές αρχές και στους κατοίκους, καθώς η φωτιά έκαιγε πολύ κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων.
Η φωτιά, η οποία προκλήθηκε υπό άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έκαψε αγροτική έκταση και περιορίστηκε με την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι ισχυροί άνεμοι και η ξηρασία των ημερών αύξησαν τον βαθμό επικινδυνότητας, με αποτέλεσμα να τεθεί άμεσα σε συναγερμό η περιοχή.
Στο σημείο επιχείρησαν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και υδροφόρες του δήμου Άργους – Μυκηνών, ενώ παρόντες ήταν και άνδρες της αστυνομίας για την κυκλοφοριακή ρύθμιση κοντά στο βενζινάδικο.
Η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να προκληθούν ζημιές σε εγκαταστάσεις ή να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.