Το 4ο Δημοτικό Ναυπλίου αναδεικνύει την πόλη μέσα από έργα μαθητών

Την Κυριακή 1 Ιουνίου η εκδήλωση παρουσίασης των σχολικών προγραμμάτων και η βράβευση σχολείων Ναυπλίου για τη συμμετοχή τους στη διεθνή φιλανθρωπική δράση “gia ta sxolika”.
4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Μια ξεχωριστή σχολική εκδήλωση με έντονο ιστορικό, πολιτιστικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα διοργανώνει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου την Κυριακή 1 Ιουνίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεών του.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση της Έκθεσης Φωτογραφίας του ιστορικού project «To Walk or Not To Walk» της Ε΄ τάξης, αφιερωμένου στην πόλη του Ναυπλίου, καθώς και την αποτίμηση του προγράμματος «ΥΙΟΘΕΤΩ», που υλοποιήθηκε από τη Στ΄ τάξη κατά το σχολικό έτος 2024-2025. Τα δύο προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο της καλλιέργειας του Πνεύματος Φιλανθρωπίας και της Ενεργού Πολιτειότητας μέσα από τη σχολική εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι διευθυντές και διευθύντριες έξι Δημοτικών Σχολείων του Ναυπλίου για τη συμμετοχή τους στη διεθνή φιλανθρωπική δράση “gia ta sxolika” της International Action Art, η οποία έχει στόχο την ενίσχυση των σχολικών κοινοτήτων με κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση θα τιμηθεί από την παρουσία του Ιωάννη Μαρωνίτη, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ομίλων και Συλλόγων Ευρώπης και Β. Αμερικής για την UNESCO, καθώς και της Κλέλιας Χαρίση, Διευθύντριας Λόγου και Τέχνης της International Action Art και συγγραφέα.

Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη δυναμική της εκπαιδευτικής κοινότητας του Ναυπλίου στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με κοινωνική ευαισθησία, ενώ παράλληλα τιμά την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version