Αργολίδα: Ημέρα μνήμης για τις Λίμνες

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 87 αθώους ανθρώπους (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24 Μαΐου 1944

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Αργολίδα: Ημέρα μνήμης για τις Λίμνες
limnes mnimosino ektelesthenton

Στο μαρτυρικό χωριό Λίμνες του Δήμου Άργους-Μυκηνών στην Αργολίδα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους 87 αθώους ανθρώπους (άνδρες, γυναίκες και παιδιά) που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 24 Μαΐου 1944.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Μαΐου 2025, στις 10:00 π.μ. με Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, ακολουθούμενη από ομιλίες και στην συνέχεια καταθέσεις στεφάνων στην Πλατεία Ηρώων του χωριού, όπου έλαβε χώρα η τραγωδία.

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, οι συγγενείς των θυμάτων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμνών καλούν το κοινό να συμμετάσχει για να τιμήσει την ιστορική μνήμη και να θυμηθεί τα θύματα της ναζιστικής βαρβαρότητας.

«Οι Λίμνες θυμούνται. Δεν ξεχνάμε».

Σχόλια