Στον πάγο η λύση για έξτρα πάρκινγκ σε Δρέπανο και Τολό

Ανησυχία για την τουριστική σεζόν και την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση – Τι ζητά η παράταξη Κωστούρου.

Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του Δρεπάνου και του Τολού η μη πρόβλεψη για εξεύρεση επιπλέον χώρων στάθμευσης ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» έθεσε ως 8ο θέμα την τροποποίηση του Προϋπολογισμού με σκοπό τη δημιουργία κωδικού για την εκμίσθωση χώρου parking στο Δρέπανο.

Όπως υποστήριξε ο εισηγητής Γιώργος Καχριμάνης, ο συγκεκριμένος χώρος είχε εκμισθωθεί σε προηγούμενα έτη κατά τη διάρκεια της δικής τους θητείας και εξυπηρετούσε ουσιαστικά στην αποσυμφόρηση του κέντρου του χωριού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που η κυκλοφορία αυξάνεται κατακόρυφα.

Παρά τη σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Κοινότητας και τη διαθεσιμότητα της σχετικής πίστωσης, η πρόταση απορρίφθηκε από τη Δημοτική Αρχή, η οποία περιορίστηκε σε δέσμευση ότι το θέμα θα επανεξεταστεί σε μελλοντική αναμόρφωση του Προϋπολογισμού.

Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη να βρεθούν άμεσες λύσεις και για την περιοχή της Πλάκας Δρεπάνου, όπου οι επαγγελματίες -ήδη επιβαρυμένοι με αυξημένα δημοτικά τέλη- καλούνται να καλύπτουν από την τσέπη τους τα έξοδα για χώρους στάθμευσης των πελατών τους.

Η αντιπολίτευση τόνισε πως η αδυναμία άμεσης λήψης αποφάσεων και η γενικευμένη αναβλητικότητα της Δημοτικής Αρχής δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πολιτών και υπονομεύουν την τουριστική δυναμική των παραλιακών αυτών περιοχών.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της παράταξης, θα παρακολουθούν στενά το θέμα και θα επιμείνουν ώστε να τεθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version