banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Στο εδώλιο για ανθρωποκτονία το ζευγάρι από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας – Καταπέλτης το βούλευμα για τον ξυλοδαρμό του 52χρονου

Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο παραπέμπεται το ζευγάρι που κατηγορείται για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του Νίκου Μαστραντώνη σε πανηγύρι στην Αρκαδία

Στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ναυπλίου θα αναβιώσει η τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας, όταν ο 52χρονος άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια πανηγυριού στην πλατεία του χωριού.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Τρίπολης, με βούλευμα-καταπέλτη 27 σελίδων, παραπέμπει σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο, 42χρονο άνδρα και την 35χρονη σύζυγό του, που μέχρι πρότινος κατηγορούνταν για απλή συνέργεια. Μετά από καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, η συμμετοχή της γυναίκας στον θανάσιμο ξυλοδαρμό χαρακτηρίζεται πλέον ως συναυτουργία, καθώς – σύμφωνα με τα στοιχεία – χτυπούσε το θύμα με κλωτσιές ενώ ήταν ήδη πεσμένο και ανήμπορο.

«Ο αγώνας μου δικαιώνεται»

 Σύμφωνα με το newsit.gr, η Νικολέττα Μαστραντώνη, κόρη του θύματος, ανέφερε τα εξής:

«Ο αγώνας μου, σταδιακά, δικαιώνεται. Από την πρώτη στιγμή φώναζα ότι και η 35χρονη είχε ενεργό συμμετοχή στα δολοφονικά χτυπήματα στον πατέρα μου. Οι αρχικές έρευνες είχαν ελλείψεις και έτσι αναγκάστηκα να γίνω μόνη μου ντέντεκτιβ και με κόπο να βρω, μαζί με τον δικηγόρο μου, επιπλέον αυτόπτες μάρτυρες για να κληθούν να καταθέσουν. Οι άνθρωποι είπαν αυτό που είδαν: ότι και εκείνη τον κλωτσούσε με μανία, χωρίς έλεος και ενώ ο πατέρας μου ήταν ήδη πεσμένος κάτω, ανήμπορος να αντιδράσει, δεν σταματούσε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφού μίλησε ανοιχτά, η κατηγορούμενη διέψευσε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, λέγοντας πως απλώς έσπρωξε το θύμα και ότι ο άντρας της αμυνόταν νόμιμα. Παρόλα αυτά, αυτά που ισχυρίζεται έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την περιγραφή της συμμετοχής της στο κατηγορητήριο.

«Είναι δεδομένο ότι και εκείνη του κατάφερε με κλωτσιές χτυπήματα στο κεφάλι, όπως κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες και δεν είχε, απλώς, βοηθητικό ρόλο στο έγκλημα υπό την έννοια της απλής παρουσίας ή της απλής ψυχικής συνδρομής ώστε να νοείται η συμμετοχική της δράση ως απλή συνέργεια», περιγράφει ο εισαγγελέας στην πρότασή του, η οποία υιοθετήθηκε πλήρως από το δικαστικό συμβούλιο.

«Θέλω να τιμωρηθούν για όσα έκαναν στον πατέρα μου. Δεν τους πείραξε, δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Τον χτυπούσαν και οι δύο και το δικαστικό συμβούλιο το αναγνώρισε. Θα συνεχίσω τον δικαστικό αγώνα, μέχρι την οριστική δικαίωση του πατέρα μου», λέει στο newsit.gr η κόρη του θύματος.

«Από την πρώτη μέρα ήμουν αμετακίνητος πως η 34χρονη κατηγορούμενη έχει μεγαλύτερη ευθύνη από αυτή που της απέδωσε η Εισαγγελία, όταν συνελήφθη.

Το δικαστικό συμβούλιο αναβάθμισε την κατηγορία, όπως είχαμε ζητήσει, και τώρα η υπόθεση θα οδηγηθεί στο ακροατήριο στις πραγματικές της διαστάσεις», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Γεωργακόπουλος, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version