banner ΕΟΣΣ food fest 2504 1280x350 01

Ο Γιώργος Διδασκάλου στην Κρήτη για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής

Παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, Μαζί για το Λασίθι»

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου βρέθηκε στην Κρήτη, εκπροσωπώντας την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε το νησί, για την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη «Συζητάμε, Αποφασίζουμε, Προχωράμε, Μαζί για το Λασίθι».

Το έργο του ΥΠΠΟ αναδεικνύεται με ολιστικές στρατηγικές επιλογές για την προστασία και την προβολή κάθε πτυχής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Π.Ε. Λασιθίου και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την:

  • Συντήρηση, αποκατάσταση και θωράκιση αρχαίων, ενετικών και οθωμανικών μνημείων έναντι των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή (εκτεταμένα έργα και ανασκαφική έρευνα σε Σπιναλόγκα, Κουλέ και αρχαίο θέατρο Ιεράπετρας, Καζάρμα Σητείας, Μινωικό Ανάκτορο Κάτω Ζάκρου, Δρήρο, Ολούντα, Πραισό, Παναγία Φανερωμένη Γουρνιών κ.α.),
  • Μέριμνα για καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών στις πολιτιστικές υποδομές (έργο για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της αναβάθμισης των υποδομών του Δικταίου Άντρου),
  • Ενίσχυση της εμπειρίας του επισκέπτη (νέες σύγχρονες υποδομές υποδοχής),
  • Αναγνώριση και διαφύλαξη άυλων πολιτιστικών αγαθών, όπως οι αντλητικοί ανεμόμυλοι του Οροπεδίου του Ψυχρού και ο Στειακός πηδηχτός χορός,
  • Ενίσχυση και προβολή του Σύγχρονου Πολιτισμού μέσω της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας και επιχορηγήσεων τοπικών πολιτιστικών φορέων.

Ο Γιώργος Διδασκάλου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, με τους Δημάρχους της Π.Ε Λασιθίου και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε αυτοψία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με υπηρεσιακά στελέχη.

Σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, τους τοπικούς φορείς, και τους πολίτες και με επίκεντρο τον Πολιτισμό, συνεχίζει με συνέπεια το έργο, με γνώμονα την ανάπτυξη της Ελλάδας και την ευημερία των πολιτών.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version