Στην καρδιά της Πελοποννήσου, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Ιστορίας και της Επανάστασης, το Χρυσοβίτσι Αρκαδίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον 10ο Επετειακό Αγώνα Δρόμου Trail Race Χρυσοβίτσι 2025, το Σάββατο 10 Μαΐου.
Ο αγώνας, μήκους 15 χιλιομέτρων, διασχίζει τα ιστορικά μονοπάτια των Κολοκοτρωνοχωρίων, αναδεικνύοντας τη μοναδική φυσική ομορφιά και το επαναστατικό πνεύμα της περιοχής. Πρόκειται για μια διοργάνωση αφιερωμένη στον Γέρο του Μοριά, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει αθλητές, περιπατητές και φίλους της Ιστορίας απ’ όλη την Ελλάδα.
Η φετινή διοργάνωση έχει ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια συνεχόμενης πορείας μνήμης και υπερηφάνειας, με στόχο τη σύνδεση της άθλησης με την ιστορική συνείδηση.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται ήδη ηλεκτρονικά μέσα από την επίσημη πλατφόρμα της διοργάνωσης.
«Τιμούμε τον Κολοκοτρώνη. Τρέχουμε στα χώματα της Ελευθερίας. Γινόμαστε μέρος της Ιστορίας», δηλώνουν οι διοργανωτές, καλώντας μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν σε αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Το Trail Race Χρυσοβίτσι 2025 δεν είναι απλώς ένας αγώνας δρόμου, αλλά ένα συμβολικό ταξίδι μέσα από την ιστορία, τη φύση και τη συλλογική μνήμη του τόπου. Μια αθλητική γιορτή αφιερωμένη σε όσους άνοιξαν το δρόμο της Ελευθερίας.