home design 800x400

Ναύπλιο: Ο απόλυτος προορισμός για Σαββατοκύριακο

Η βόλτα στο Ναύπλιο είναι συνώνυμη με μια αναδρομή στη νεότερη Ελληνική Ιστορία

Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι ιδανικός προορισμός για μια απόδραση του σαββατοκύριακου. Με κομψούς ξενώνες που μπορούν να γίνουν η βάση σας για ένα ρομαντικό διήμερο, η τριγύρω περιοχή προσφέρεται για να έρθετε κοντά στη φύση και τη θάλασσα, ενώ τα πολλά αξιοθέατα μπορούν να μετατρέψουν την εκδρομή σας σε σαφάρι εμπειριών και απόκτησης γνώσεων.

Η βόλτα στο Ναύπλιο είναι συνώνυμη με μια αναδρομή στη νεότερη Ελληνική Ιστορία αφού υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Τα τρία φρούρια

Ένα από τα πιο ισχυρά τοπόσημα του Ναυπλίου, το Παλαμήδι στέκει επιβλητικό πάνω από την πόλη. Το φρούριο το έχτισαν οι Βενετοί στα τέλη του 17ου αιώνα.

Το δεύτερο φρούριο της πόλης βρίσκεται στη βραχώδη νησίδα Ακροναυπλία.

Το Μπούρτζι είναι ένα κάστρο που βρίσκεται πάνω στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων στη μέση του λιμανιού στο Ναύπλιο, περίπου 400 μέτρα από το μόλο. Η ονομασία που έχει επικρατήσει είναι “Μπούρτζι”, προέρχεται από την τουρκοαραβική γλώσσα και σημαίνει “νησί-φρούριο” όπου είναι το σήμα κατατεθέν μαζί με το κάστρο του Παλαμηδίου για το Ναύπλιο.

Μετά την απελευθέρωση το 1826 στο Μπούρτζι κατέφυγε η Ελληνική κυβέρνηση δύο φορές για να γλυτώσει από τον εμφύλιο του έθνους.

Βίντεο: n.p. production

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version