home design 800x400

Το αξιοπερίεργο της Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άργος – Γράφει ο Παναγιώτης Ψυχογυιός, μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ

Πάντα προσπαθούσα να εξηγήσω ένα αξιοπερίεργο φαινόμενο. Πως γίνεται η Αργολίδα να είναι ο πλέον υποβαθμισμένος και παραμελημένος νομός από την κυβέρνηση, και να συνεχίζει να δίνει αυτά τα ποσοστά στην Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να φαίνεται αφελές το ερώτημα, πάντως είναι αξιοπερίεργο.

Και εξηγούμαι. Οι πολίτες της Αργολίδας κατατάσσουν διαχρονικά από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα την ΝΔ σε πρώτη δύναμη στο νομό. Ταυτόχρονα η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων και των Περιφερειαρχών που εκλέγονται πρόσκεινται πολιτικά στην ΝΔ. Με λίγα λόγια είναι ένας νομός μπλε, σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης.

Το αποτέλεσμα και η ανταπόδοση είναι να είμαστε ο μοναδικός νομός στην Πελοπόννησο χωρίς καν διασύνδεση με την εθνική οδό Αθηνών- Τρίπολης και οι αγρότες μας να μην έχουν ακόμα το νερό του Αναβάλλου, ώστε να ποτίζουν φθηνά. Και πολλά ακόμα , αλλά τα παραπάνω έχουν έναν άμεσο και διττό αντίκτυπο. Ο αγρότης της Αργολίδας λόγω της εκτίναξης κόστους παραγωγής και της συμπίεσης των τιμών των προϊόντων του να φτωχοποιείται χρόνο με το χρόνο, και το τουριστικό μας προϊόν να υποβαθμίζεται ελλείψει βασικών έργων υποδομής. Αρα πέραν όλων των άλλων κυβερνητικών πολιτικών που έχουν αρνητική επίδραση στα εισοδήματα των πολιτών, οι 2 βασικές πηγές εισοδημάτων των πολιτών του νομού μας πλήττονται βάναυσα.

Στην πόλη του Άργους που επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός πρόσφατα έκλεισε με απόφαση της κυβέρνησης η Εφορία, το σχέδιο πόλης και η βιομηχανική ζώνη δεν έχει προχωρήσει όλα αυτά τα χρόνια, το μουσείο της πόλης ακόμα είναι εργοτάξιο, τα υπόλοιπα μνημεία της πόλης παραμελημένα, οι Μυκήνες κόντεψαν να καούν πριν 4 χρόνια, ενώ το νοσοκομείο του Άργους συνεχίζει να λειτουργεί με πολλές ελλείψεις ,υποβαθμίζοντας περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Επίσης συνεχίζουμε να αποτελούμε μια εκ των λιγοστών μεγάλων πόλεων που δεν λειτούργησε ποτέ πανεπιστημιακή σχολή.

Η ΝΔ κυβερνάει 5 συναπτά έτη. Και αν υπολογίσουμε την τελευταία 20ετια κυβερνάει τα 12. Όλα αυτά τα χρόνια δεν παραδόθηκε το παραμικρό απ’ αυτά τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που τάζει κάθε φορά στην Αργολίδα και τους πολίτες της. Πουθενά από την Ερμιονίδα μέχρι το Άργος. Παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι πρώτη στην Αργολίδα. Δεν ξέρω αν είναι δογματικό πλέον και οι συνειδήσεις δεν αλλάζουν. Δεν το πιστεύω. Δεν ξέρω επίσης πόσα χρόνια χρειάζεται ακόμα ο κύριος Μητσοτάκης για να ανταποδώσει στο νομό μας αυτά που δικαιωματικά αξίζει. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι οι κοινωνίες εκλεγούν κυβερνήσεις για το συμφέρον του λαού.

Και εδώ ο Αργολικός λαός από το μοναδικό που είναι χορτάτος, είναι από υποσχέσεις και από διαχρονικά ψέματα.

Η 9η Ιουνίου και οι φετινές Ευρωεκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να γίνει ένα πρώτο βήμα για μια μεγάλη αλλαγή και στην Αργολίδα!

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version