home design 800x400

Ναύπλιο: Γιατί τραβούσαν το σκυλί με το αυτοκίνητο – Τα φαινόμενα απατούν

Έδωσαν καταφύγιο στον αδέσποτο σκύλο αλλά το έσκασε – Το ζώο δεν ήταν και δυνατό να περπατήσει με οδηγό, ενώ στο πίσω κάθισμα υπήρχε μικρό παιδί

Ανατροπή σχετικά με το βίντεο που απεικονίζει ένα αυτοκίνητο να τραβάει ένα σκυλί στο Ναύπλιο, καθώς φαίνεται πως δεν πρόκειται για περίπτωση κακοποίησης ζώου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Ναυπλίου «Οι Αδέσποτοι» Στέλιος Κυριακού, λέγοντας πως… τα φαινόμενα απατούν.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει:

«Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο με ένα αυτοκίνητο που τραβάει ένα σκυλί. Το Ναύπλιο είναι μικρό και γνωριζόμαστε μεταξύ μας , οπότε μόλις το είδα γέλασα γιατί γνωρίζω την οικογένεια πολύ καλά και ξέρω την αγάπη τους για τα ζώα. Όταν είδα όμως να βγάζουν δημόσια τον αριθμό του αυτοκινήτου και άλλα προσωπικά δεδομένα και όχι μόνο στο διαδίκτυο αλλά να ασχολείται με αυτό και τηλεοπτικός σταθμός διεθνούς εμβέλειας , σκέφτηκα ότι μαζεύτηκαν πολλοί “εισαγγελείς” και θεώρησα σωστό να παρέμβω μήπως και μπορέσω να σταματήσω τον ανεξέλεγκτο και άδικο διασυρμό μιας οικογένειας, που γνωρίζω καλά και που δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που γράφονται.

Το σκυλί που βλέπετε στο βίντεο βρέθηκε πρίν δύο τρεις εβδομάδες, εμφανώς ταλαιπωρημένο, να ψάχνει φαγητό και νερό στη γειτονιά του Θάνου. Εννοείται ότι δεν αδιαφόρησε και έκανε προσπάθειες να βρει τον κηδεμόνα του σκύλου ή έστω μια καινούρια οικογένεια να τον υιοθετήσει. Μάταια όμως γιατί όπως γνωρίζετε, αν ένα σκυλί δεν είναι λευκό, χνουδωτό και μικρό, στη χώρα μας δεν έχει και πολλές ελπίδες να βρει οικογένεια. Πόσο μάλλον αν αυτό το σκυλί ζυγίζει περισσότερα από πενήντα κιλά. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να τον κρατήσουν αφού η επιλογή “το αφήνω εκεί που το βρήκα και δεν με νοιάζει” δεν υπάρχει για αυτούς. Κάλεσαν κτηνίατρο στο σπίτι τους για να εξετάσει την υγεία του σκύλου, αφού από τη μια το μέγεθος του δεν του επέτρεπε να μπει σε αυτοκίνητο και από την άλλη δεν ήξερε από αυτοκίνητο γιατί δεν είχε μπει ποτέ. Ο διάσημος αυτός σκύλος λοιπόν το έσκασε την ώρα που ο Θάνος ήταν για δουλειά και έντρομοι, η αδερφή του μαζί με τον εβδομηντάχρονο πατέρα τους, πήραν τους δρόμους για να βρούν το σκυλί. Ενημέρωσαν ολόκληρη την περιοχή. Μετά από δύο μέρες ο δραπέτης σκύλος βρέθηκε διακόσια μέτρα περίπου μακριά από το σπίτι τους. Τώρα υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα. Πώς θα γυρίσουν το σκυλί στο σπίτι? Δεδομένου ότι κυκλοφορούσε ελεύθερο και δεν έχει δεθεί ποτέ, δεν ήταν και δυνατό να περπατήσει με οδηγό. Άντε τώρα ένας παππούς και μια κοπέλα να κουμαντάρουν έναν ατίθασο κούταβο που ζυγίζει περισσότερα κιλά από αυτούς. Ααααα και μην ξεχνάτε ότι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου υπάρχει και ένα πεντάχρονο παιδί. Όλα του γάμου δύσκολα όπως λέει και ο λαός. Έτσι λοιπόν σκέφτηκαν να τον μεταφέρουν με τον τρόπο που βλέπετε. Ο παππούς όπως βλέπετε είναι ο μίσος έξω από το παράθυρο να επιβλέπει το σκυλί και τα αλάρμ του αυτοκινήτου αναμμένα ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία. Εεεε δεν κακοποιείς έτσι ένα σκυλί! Μην τρελαθούμε τώρα…

Κάπου εδώ θέλω να πω πως αυτό το σκυλί δεν είναι το μόνο ζώο που έχει βρει καταφύγιο στο σπίτι των παιδιών. Έχουν πολλές γάτες που αν δεν τις στείρωναν με δικά τους έξοδα θα ήταν κόλαση. Έχουν και άλλο σκύλο, άλογα και έξω από την πόρτα τους θα βρούν πάντα φαγητό και νερό τα αδέσποτα της περιοχής.

Είμαι ενεργός φιλόζωος περισσότερα από είκοσι χρόνια στην περιοχή και θα μου έδινε μεγάλη χαρά να είχα στην ομάδα μου τέτοιους “κακοποιητες” ζώων.

Βάλτε το χέρι στην καρδιά λοιπόν και απαντήστε μου παρακαλώ, πόσοι από εσάς θα βρίσκατε έξω από την πόρτα σας ένα τεράστιο σκύλο και θα τον βάζατε μέσα αντί να αρχίσετε τα τηλέφωνα σε δήμους, φιλοζωικές, αστυνομίες, πυροσβεστικές, στρατό, ναυτικό και άλλα? Πριν μου απαντήσετε σκεφτείτε ότι ψάχνω φιλοξενία για κουτάβια ημερών που ζυγίζουν διακόσια γραμμάρια και δεν μπορεί κανείς να τα φιλοξενήσει… Και εντάξει τον μαζέψατε και σας την κοπάνησε. Πόσοι από εσάς θα τρέχατε να τον βρείτε και να τον ξαναφέρετε πίσω ώστε να σας δημιουργήσει και καινούρια προβλήματα? Τέλος και για να μην σας κουράζω, βλέπετε εσείς κανένα αυτοκίνητο να σέρνει κανένα σκυλί? Βλέπετε εσείς κανένα σκυλί να αντιστέκεται γιατί υποφέρει? Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν άνοιγαν το σπίτι τους για το έρημο το σκυλί, ξέρετε μήπως ποιο θα ήταν το μέλλον του? Θα σας πω εγώ. ΘΑΝΑΤΟΣ, δηλαδή το ίδιο μέλλον με χιλιάδες αδέσποτα στους δρόμους της χώρας μας. ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ…

Και για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι καταγγέλλουμε στις αρχές τέτοια περιστατικά αλλά ως εκεί. Σίγουρα και δεν είναι ορθός τρόπος αυτός να βγάλεις βόλτα τον σκύλο σου. Το FB είναι ένα όπλο που έχουμε οι φιλόζωοι στα χέρια μας για να υπερασπιστούμε τα ζώα και όχι για να εκθέτουμε και να διασύρουμε ανθρώπους…»

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version