home design 800x400

Δημόσια διαβούλευση για την Ο.Χ.Ε. Ταϋγέτου στην Αλαγονία

Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει και διαδικτυακά τις προτάσεις του

Την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 12:00 μ. μ., στην Αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Αλαγονίας ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει εκδήλωση με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση  (ΟΧΕ) για τον Ταΰγετο, καλώντας κατοίκους και φορείς να καταθέσουν προτάσεις και ιδέες στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Η εφαρμογή της ΟΧΕ στον Ορεινό Όγκο Ταϋγέτου εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» 2021-2027 και γενικός στόχος της είναι η συνολική αναβάθμιση του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου και η αναστροφή του φαινομένου της εγκατάλειψης  μέσα από την  αξιοποίηση των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Στους άξονες παρεμβάσεων και δράσεων περιλαμβάνεται η ενδυνάμωση της παραγωγικής ικανότητας στην αγροδιατροφή και τουρισμό, με βάση την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και την ενσωμάτωση καινοτομίας, η διασφάλιση των κατάλληλων υποδομών προστασίας και ανάδειξης του οικολογικού και πολιτιστικού πλούτου, η ενίσχυση της κοινωνικοοικονομικής συνοχής και της υποστήριξης της καθημερινότητας των ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέτει και διαδικτυακά τις προτάσεις του στην πλατφόρμα δημόσιας διαβούλευσης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://oxe-taygetoy.espa2127.gr/.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version