home design 800x400

Πόσο πωλείται μια εξοχική κατοικία στο Ναύπλιο – Η σύγκριση με τη Μάνη

Συνεχίζεται η αύξηση στις τιμές των εξοχικών – Ποιες περιοχές της Πελοποννήσου και του Αργοσαρωνικού είναι πιο δημοφιλείς, σύμφωνα με το Spitogatos

Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών σε Πελοπόννησο και Αργοσαρωνικό τους πρώτους μήνες του 2024, στις δημοφιλείς για αγορά εξοχικού περιοχές, όπως αποτυπώθηκε από τον SPI, τον δείκτη τιμών του Spitogatos.

Εξοχικές κατοικίες στην Πελοπόννησο

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις περιοχές με τις υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών κατατάσσονται η Ανατολική Μάνη και η Μεθώνη στη Μεσσηνία.

Στο Ναύπλιο η μέση ζητούμενη τιμή πώλησης είναι 2.045 ευρώ άνα τ.μ.

Η μεγαλύτερη αύξηση μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης εξοχικής κατοικίας τους πρώτους μήνες του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2023, σημειώθηκε στην Ανατολική Μάνη (54,4%).

Ανάμεσα στις πιο οικονομικές περιοχές για αγορά εξοχικής κατοικίας στην υπόλοιπη Πελοπόννησο βρίσκονται η Ακράτα στην Αχαΐα και η Ζαχάρω στην Ηλεία.

Τιμές στον Αργοσαρωνικό

Οι περιοχές κοντά στην Αθήνα συχνά αποτελούν μια καλή επιλογή για αγορά εξοχικού λόγω της δυνατότητας εύκολης και γρήγορης πρόσβασης για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Τα κοντινά νησιά αποτελούν συχνά ελκυστικά σημεία για την απόκτηση εξοχικής κατοικίας.

Οι υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης εξοχικών κατοικιών κατά τους πρώτους μήνες του 2024 εντοπίζονται στις Σπέτσες, τον Πόρο και την Αίγινα.

Η μεγαλύτερη αύξηση τιμής πώλησης εξοχικών κατά τους πρώτους μήνες του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος σημειώθηκε στην Αίγινα (13,8%).

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version