Ναύπλιο: Ο Ορφανός ζητά βοήθεια από CEO για τα οικονομικά και τεχνικά ζητήματα

Δύο νέους ειδικούς συμβούλους αναζητά ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός με αντίστοιχες γνωστοποιήσεις του, που αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ την Δευτέρα.

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος της πόλης, προκείμενου να κινηθεί σε σωστές κατευθύνσεις και να ξεπεράσει τα πολλά προβλήματα που έχει βρει μπροστά του, ακολουθεί την μεθοδολογία μεγάλων εταιρειών που αναθέτουν σε Chief executive officer (CEO) την ευθύνη βασικών αρμοδιοτήτων, που βέβαια στην προκειμένη περίπτωση θα έχουν συμβουλευτικό ρόλο.

Τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Ναυπλιέων είναι σοβαρά, κάτι που φάνηκε και στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη το μεσημέρι της Τρίτης. Το θέμα του προϋπολογισμού, των χρηματοδοτήσεων και άλλα πολλά κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Ο κος Ορφανός χρειάζεται βοήθεια στα παρακάτω ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει:

α) Επικουρία του Δημάρχου σε θέματα οικονομικών του Δήμου και συγκεκριμένα: Συμβουλευτική σε θέματα αποδοτικότερης και αποτελεσματικότερης οργάνωσης των αρμοδιοτήτων του Δήμου στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης αυτού. Διασύνδεση με την Κεντρική Διοίκηση για τα θέματα του Δήμου. Διασύνδεση και παρουσίαση των αναγκών του Δήμου σε χρηματοδοτικούς φορείς και εργαλεία.

β)  Επικουρία του Δημάρχου σε θέματα τεχνικού χαρακτήρα, παροχή συμβουλευτικών και γνωμοδοτικών υπηρεσιών των Διευθύνσεων του Δήμου: Τεχνικών Υπηρεσιών, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου καθώς και την οργάνωση, παρακολούθηση και εφαρμογή των προγραμματικών συμβάσεων του Δήμου.

Και στις δύο περιπτώσεις ο δήμαρχος Ναυπλιέων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι αν επιλεγούν θα εργαστούν κοντά του, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβεί τη θητεία της δημοτικής περιόδου εντός της οποίας θα προσληφθούν.

Από τον Άκης Γκάτζιος

Ο Άκης (Αναστάσιος) Γκάτζιος είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος με πολυετή και καταξιωμένη πορεία στα ελληνικά ΜΜΕ από το 1991. Ως εκδότης της εφημερίδας «Αναγνώστης Πελοποννήσου» (από το 1997) και του anagnostis.org, αποτελεί μια από τις πιο έγκυρες φωνές στον περιφερειακό τύπο και την ενημέρωση στην Ανατολική Πελοπόννησο. Η δημοσιογραφική του διαδρομή περιλαμβάνει συνεργασίες με κορυφαίους ενημερωτικούς οργανισμούς πανελλαδικής εμβέλειας, όπως: Τηλεόραση: MEGA Channel (1990 – 2011). Εφημερίδες: «Έθνος» (2009 – 2013) και «Μεσημβρινή» (1991 – 1994). Διαθέτει εκτενή εμπειρία στην αρχισυνταξία περιφερειακών εντύπων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ η εξειδίκευσή του εκτείνεται από το ελεύθερο ρεπορτάζ έως την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου και τη διαχείριση ψηφιακών μέσων. Με συνεχή παρουσία στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ο Άκης Γκάτζιος εξειδικεύεται στο ευρωπαϊκό ρεπορτάζ, καλύπτοντας θέματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Έχει συμμετάσχει σε εξειδικευμένα σεμινάρια (Data Journalism, Ε.Ε. και Απασχόληση) του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας (ECI) και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Έχει επιμεληθεί και συγγράψει σημαντικές εκδόσεις που αναδεικνύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Αργολίδας («Αργολίδα – Εναλλακτικές Διαδρομές», «Όταν η πίστη συναντά την Ιστορία»). Για την προσφορά του στον πολιτισμό, τιμήθηκε το 2007 με το Βραβείο Πολιτισμού από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας. Είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (ΕΙΕΤ). Στην παρούσα σελίδα φιλοξενούνται τα ενυπόγραφα κείμενα και οι αναλύσεις του δημοσιογράφου. Για να ενημερωθείτε για όλες τις τελευταίες ειδήσεις και τα ρεπορτάζ που αφορούν τον Άκη Γκάτζιο, μπορείτε να επισκεφθείτε την αντίστοιχη ενότητα ενημέρωσης του site μας.

Exit mobile version