home design 800x400

Ένα ορεινό στολίδι της Μεσσηνίας, εφαλτήριο πεζοπορικών εξορμήσεων

Το Λαντζουνάτο Τριφυλίας βρίσκεται πολύ κοντά με ένα θρυλικό κάστρο να δεσπόζει επάνω από το χωριό, το Σαφλάουρο.

Το Λαντζουνάτο Μεσσηνίας είναι ένα ορεινό στολίδι της αθέατης Μεσσηνίας, που τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί στο επίκεντρο σημαντικών δράσεων καθώς πρόκειται για ένα χωριό που τηρεί βασικές προϋποθέσεις για να γίνει επισκέψιμο όλες τις εποχές.

Η φιλοξενία των κατοίκων, η ιστορία και τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς που το περιβάλλει όπως και η θέση του στο φυσικό ανάγλυφο το καθιστούν χωριό έκπληξη.

Ενσωματωμένο με τη φύση και την ιστορία που το διέπει καθώς  μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά με ένα θρυλικό κάστρο να δεσπόζει επάνω από το χωριό, το Σαφλάουρο.

Πρόκειται  για ένα ορεινό χωριό της Τριφυλίας κάπως απομακρυσμένο αλλά με μεγάλη ιστορία, φυσική υπεροχή, πολλές διαδρομές για περιήγηση, ένα κάστρο, μια σπηλαιοεκκλησιά και την βρύση ενός πασίγνωστου αρματολού.

Το περίφημο κάστρο βρίσκεται σε προνομιακή θέση και Θέλει ιδιαίτερη προσοχή κατά την ανάβαση και σίγουρα έναν  έμπειρο οδηγό, η θέα ωστόσο από αυτό αποζημιώνει τον περιηγητή.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί από τις Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης αποδράσεις στο χωριό ενώ ετοιμάζεται μια σημαντική εξόρμηση για τον μήνα Μάιο από την πεζοπορική ομάδα «Τα Γεράκια».

Παράλληλα γίνεται μια παρουσίαση του χωριού και της περιοχής από σελίδες στο διαδίκτυο.

Τον συντονισμό των δράσεων έχουν αναλάβει οι: Γιάννης Λάσκαρης-Γιώργος Σταθόπουλος-Άρης Μπαρκούρας-Νίκη Γιαννακοπούλου.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΜΩΝΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΝΕΛΑΔΥΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΛΛΥΤΙΚΑ ΔΥΝΑΤΙ ΚΑΙ ΣΥΣΤΙΧΩΣ ΕΝΟΩ Ι ΠΩΛΥΤΙΚΙ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΙΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΙΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΕ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑ ΤΩ ΕΡΓΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΕΙΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΕ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΣΚΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΙΕΤΕΡΙ ΠΑΤΡΙΔΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΗΣΟΥ ΤΟΥΛΑΧΥΣΤΩΝ ΤΑ ΣΥΜΑΝΤΥΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΥΠΩΔΩΜΙΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΩΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΙΜΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΣΥΜΑΝΤΥΚΟΤΕΡΑ ΑΝΑΦΑΘΜΙΣΙ ΠΛΥΡΩΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΜΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΔΥΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΡΥΖΩΜΥΛΟΣ ΠΥΛΟΣ ΑΥΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version