home design 800x400

Ηλεία: Η βραστή προβατίνα έστειλε ένα χωριό στο νοσοκομείο

37 άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης – Η αλλοιωμένη προβατίνα προσφέρθηκε ως έδεσμα σε πανηγύρι

Στο Κέντρο Υγείας της Βάρδας μετέβησαν με τροφική δηλητηρίαση περίπου 37 άτομα από χωριό της ευρύτερης περιοχής της Βουπρασίας, μετά από την συμμετοχή τους σε τοπική γιορτή για τον Άγιο Γεώργιο, η οποία περιλάμβανε διάφορα εδέσματα.

Όλοι κάτοικοι του ίδιου χωριού της Βουπρασίας, συμμετείχαν στο  εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί στον αύλειο χώρο εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου. Η καθιερωμένη γιορτή του χωριού όμως, κατέληξε σε μεγάλη περιπέτεια για τους κατοίκους που λίγο μετά την κατανάλωση βραστής προβατίνας παρουσίασαν έντονα συμπτώματα που έμοιαζαν με αυτά της γαστρεντερίτιδας, αλλά με δυνατούς πόνους στην κοιλιακή χώρα, ναυτία, και διάρροια.

Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τροφική δηλητηρίαση, που τελικώς αντιμετωπίσθηκε με φαρμακευτική αγωγή και ολιγόωρη παραμονή των ασθενών στη συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα. Ευτυχώς για κανένα από τα περιστατικά δεν παρουσιάσθηκε κάποια περαιτέρω επιπλοκή και όλοι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

«Υπέφεραν από τους πόνους»

Οι πρώτοι ασθενείς ήταν δύο αδέρφια 15 και 16 ετών και η μητέρα τους, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Σταύρος Λεβέντης.

«Αρχικά νομίσαμε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Μόλις όμως άρχισαν να έρχονται και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι ήταν όλοι από το ίδιο χωριό και βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, διαπιστώσαμε αμέσως ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση. Τα συμπτώματα ήταν έντονα: πόνοι στη κοιλιακή περιοχή, ναυτία, εμετός και διάρροια. Αμέσως παρασχέθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και διαχειριστήκαμε την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να χρειαστεί καμία διακομιδή» πρόσθεσε.

«Οι ασθενείς παρέμειναν στην βραχεία νοσηλεία με ορούς και μόλις ένιωσαν καλύτερα επέστρεψαν όλοι στα σπίτια τους. Πάντως μέχρι να ενεργήσουν τα φάρμακα, υπέφεραν από τους πόνους» κατέληξε ο κ. Λεβέντης, που σημειώνει ότι αν οι συνθήκες μαγειρέματος ή και συντήρησης του κρέατος δεν είναι οι κατάλληλες, υπάρχει πάντα μεγάλος κίνδυνος τροφικής δηλητηρίασης.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Exit mobile version